Da, da, mi-am injectat botox! Iată cum a fost

Am zis să dăm cărţile pe faţă şi să dezvălui unul dintre trucurile mele cu privire la lipsa ridurilor de pe frunte. Câteva injecţii cu toxină botulinică au reuşit să reducă ridurile profunde de pe frunte căpătate în urma unei mobilităţi excesive (moştenită, printre alte lucruri minunate, de la tatăl meu).
  • Publicat:
Da, da, mi-am injectat botox! Iată cum a fost

Am zis să dăm cărţile pe faţă şi să dezvălui unul dintre trucurile mele cu privire la lipsa ridurilor de pe frunte. Câteva injecţii cu toxină botulinică au reuşit să reducă ridurile profunde de pe frunte căpătate în urma unei mobilităţi excesive (moştenită, printre alte lucruri minunate, de la tatăl meu).

Am vorbit cu dermatologi, cu chirurgic plastici, cu doamne curajoase şi am făcut şi eu acest pas. Având deja tot felul de idei preconcepute bine dospite în mintea mea, l-am asasinat – înaintea procedurii – pe medicul Dragoş Zamfirescu, preşedintele Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România, cu zeci de întrebări. La unele a zâmbit, pe unele le-a desfiinţat din start, iar alte răspunsuri m-au liniştit.

Deci, da, dacă eşti însărcinată nu poţi face procedura, iar imediat după ea nu ai voie să te masezi pe locul respectiv şi nici nu te poţi expune imediat la soare. Însă, am răsuflat uşurată când am aflat că unele interdicţii erau simple poveşti. În consecinţă, poţi lua ibuprofen, poţi face sport de a doua zi, poţi găti şi poţi merge la saună.

Există, însă, şi la Vistabel (aşa se cheamă substanţa injectată), reacţii adverse ce pot apărea în primele zile, dar sunt trecătoare.

Cele mai frecvente pot fi dureri de cap, căderea pleoapei, înroşirea pielii, senzaţie de tensiune la nivelul pielii. Asociaţia Chirurgilor Plastici din România recomandă chirurgilor membri să informeze pacientele despre toate aceste efecte secundare care pot apărea în cazul intervenţiilor. În cazul meu, în afara înroşirii pielii în locul înţepăturilor (ce a dispărut după vreo oră), nu am avut nimic.

Ce este Botoxul?

Este un tratament cosmetic non-invaziv ce se poate folosi în tratarea ridurilor fine şi profunde. Toxina botulinică blochează transmiterea impulsurilor nervoase către muşchii faciali din zona în care a fost injectată. Reduce astfel temporar contracţiile muşchilor faciali ce cauzează producerea ridurilor. Citeşte aici totul despre botox.

Cum am simţit eu?

Pentru că nu am avut timp să stau 20 de minute (cât şi-ar fi făcut efectul substanţa anestezică ce putea fi aplicată pe locul injectării), am simţit ca nişte mici pişcături fiecare înţepătură făcută de medical Dragoş Zamfirescu.

Dar, poate mâna uşoară a chirurgului sau doar dorinţa mea de a vedea rezultatele, m-au făcut să simt că cele 10 minute – în care medicul m-a înţepat de câteva ori în frunte şi în colţurile externe al ochilor – să treacă într-o clipită. Rezultatele (adică faptul că nu mă mai puteam mira ca înainte, acţionând toate ridurile profunde) au început să apară treptat. Îmi place că fruntea nu mi-a rămas complet imobilă, deci mă mai pot mira … natural!

Unde? Clinica Zetta (www.clinicazetta.ro). Preţ: 250 euro/zonă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”