5 măști de față pentru pori dilatați

Exista cateva interventii simple, pe care le poti face acasa si care te pot ajuta.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 măști de față pentru pori dilatați

Porii dilatati sunt una dintre cele mai serioase probleme cu care se confruntă femeile şi apar mai ales în cazul tenului gras. Netratati la timp, porii îşi pot mari dimensiunile considerabil, ajungând să aibă un aspect inestetic. Există câteva intervenţii simple, pe care le poţi face acasă si care te pot ajuta.

Vă propunem să încercaţi câteva ingrediente pe care sigur le găsiţi în bucătărie care au efecte uimitoare asupra porilor dilataţi.

Mască din miere, lămâie, măr şi iaurt

Această mască se aplică înainte de culcare. Se amestecă o lingură de iaurt cu o lingură de miere de albine şi puţin suc de lămâie, iar peste se adaugă bucăţi de mere. Se dau prin blender, iar pastă obţinută se aplică pe ten, pentru 15-20 de minute. Nu numai că micşorează porii dilatati, dar şi catifeleaza pielea.

Mască de faţă cu migdale

Dă prin belender o jumătate de cană de migdale, până când obţii o pudra. Adaugă apă treptat, până devine o pastă groasă şi aplic-o pe faţă, începând cu partea de sub ochi şi de lângă nas, unde se află cea mai critică zona. Lasă masca să acţioneze timp de 30 de minute, apoi clăteşte tenul cu apă călduţă. Urmează acest tratament de cel puţin 2 ori pe săptămâna.

Mască pe bază de papaya

Spală-te bine pe faţă, cu apă rece, apoi aplică sucul de papaya direct din fruct. După 15 minute, îndepărtează masca cu apă călduţă. Acest tratament este bun şi pentru îndepărtarea coşurilor.

Mască de faţă cu lapte, castravete, ou şi măr

Amestecă un albuş de ou cu o lingură de lapte praf, cu ajutorul unui mixer, până obţii o spumă. Adaugă apoi castravetele şi mărul, tăiate felii, şi da-le prin blender. Pastă obţinută aplic-o pe ten, pentru 15 minute, iar după aceea indeparteaz-o cu apă călduţă.

Masca de argilă şi suc de lămâie

Masca este recomandată persoanelor cu tenul gras. Amestecă o lingură de argilă cosmetică cu apă până obţii densitatea smântânii, adăugă apoi o linguriţă de suc de lămâie. Aplică pe faţă un strat gros din masca preparată şi lăs-o să se usuce. Clăteşte bine tenul cu apă rece. Masca purifică perfect pielea şi ameliorează aspectul porilor dilataţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”