Cum sa-ti dai seama daca ti-ar sta bine tunsa scurt

Parul scurt se potriveste aproape oricarei forme a fetei, cu exceptia celei rotunde.
  • Publicat:
Cum sa-ti dai seama daca ti-ar sta bine tunsa scurt
Cum sa-ti dai seama daca ti-ar sta bine tunsa scurt

Daca nu ai avut niciodata parul scurt, dar te intrebi daca ti-ar sta bine, ia in considerare urmatoarele sfaturi:

1. Depinde de forma fetei
Parul scurt se potriveste aproape oricarei forme a fetei, cu exceptia celei rotunde. Femeile cu fata rotunda arata in general mult mai bine cu parul taiat scurt, sub linia barbiei. Tunsorile tip bob, de asemenea, pe o fata rotunda tind sa arate ca o casca. Si cum efectul dorit este de fapt alungirea fetei, e bine sa iti pastrezi parul drept si lung.

2. Umerii, gatul si maxilarul tau au forme frumoase?
Parul scurt atrage atentia asupra acestor zone. Asadar, daca ai gatul scurt, o barbie dubla sau umerii lati, ai putea lua in considerare sa iti tunzi parul pana exact deasupra claviculei. Nu mai scurt!

3. Si inaltimea are un cuvant de spus!
Pentru femeile foarte inalte, parul tuns scurt poate arata nu tocmai flatant. Daca esti ceva mai inalta si vrei parul scurt, incearca o tunsoare la nivelul liniei barbiei. Femeile mici de inaltime vor arata, in schimb, foarte chic cu o tunsoare scurta, in taieturi stratificate. Pentru ca in acest fel proportiile corpului sunt pastrate.

4. Esti creata?

Daca esti creata, poate ca ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa-ti tunzi parul scurt. Parul cret tinde sa stea foarte zburlit atunci cand este taiat scurt.

Unii stilisti considera ca un par cret nu ar trebui niciodata scurtat mai mult de linia barbiei, dar sunt cateva femei care au parul tuns mai mult de atat si arata minunat. Secretul consta in stratificarea suvitelor. Scurtarea parului cret este o arta, asa ca alege-ti stilistul cu atentie daca nu vrei sa pleci de la salon aratand ca un pudel!

5. Parul subtire arata mai bine tuns scurt
Parul subtire nu are suficient volum atunci cand este lasat lung. Daca ai parul subtire, o tunsoare scurta cu siguranta ti se va potrivi. Dar ai grija ca stilisul tau sa nu ti-l fileze prea mult, pentru ca astfel parul tau nu va mai avea nici o sansa sa capete volum si va sta lipit de cap. Incearca sa pastrezi o lungime constanta a suvitelor de par cat mai mult posibil.

6. Fa-ti o fotografie
In fata unui panou intunecat sau luminat, in functie de culoarea parului tau (daca esti blonda, intunecat, daca esti bruneta, luminat), fa-ti o fotografie. Apoi incepe sa tai efectiv din fotografie ca sa vezi cum ti-ar sta cu parul scurt. Iti sugerez sa tai gradual, astfel incat sa verifici mai multe dimensiuni. Sau, si mai simplu, incearca programul nostru de coafuri.

Tu care crezi ca e cea mai buna tunsoare pentru tine?   

Citeste si Iata ce se poarta in 2009, in materie de hairsyling (galerie foto)
                  Clasicul breton

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce zici de o baie cu uleiuri organice?
Ce zici de o baie cu uleiuri organice?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”