Cum sa ai parul lung si frumos in cel mai scurt timp

Sa fim sincere: aproape oricare dintre noi a visat in copilarie sa aiba parul lung precum printesele din povesti. Este parul lung practic? Cu siguranta nu... Dar ceea ce se poate spune este faptul ca parul lung ofera un plus de feminitate si eleganta.
  • Publicat:
Cum sa ai parul lung si frumos in cel mai scurt timp
Cum sa ai parul lung si frumos in cel mai scurt timp

Sa fim sincere: aproape oricare dintre noi a visat in copilarie sa aiba parul lung precum printesele din povesti. Este parul lung practic? Cu siguranta nu… Dar ceea ce se poate spune este faptul ca parul lung ofera un plus de feminitate si eleganta.


Tunde-ti parul!

Secretul parului lung este parul puternic. Iar asta inseamna ca primul pas pe care trebuie sa il faci in momentul in care te-ai hotarat sa-ti lasi parul sa creasca, este sa dai o fuga la salon pentru a scapa de varfurile deteriorate. Acestea dau un aspect neplacut parului si nu numai ca arata urat, dar vei avea impresia ca parul ta nu mai creste.

Parul creste, dar varfurile degradate se rup. Cat este suficient sa tai? Daca parul tau nu este extrem de des sau cret, ar trebui sa fie taiat incat sa aiba o lungime uniforma. Este de preferat lungimea uniforma pentru ca iti va fi mai usor sa tai regulat varfurile deteriorate. In cazul in care parul tau este cret, va fi tuns in mai multe straturi pentru ca pe masura ce creste sa se lase in jos, pe umeri.

Stimuleaza-l!
Pentru ca parul tau sa creasca mai repede, circulatia sanguina trebuie sa fie stimulata in jurul foliculilor. Exista trei modalitati prin care poti intensifica circulatia sanguina a scalpului. Prima este aceea de a face exercitii fizice. Cand faci miscare, inima ta pompeaza cu viteza sangele (inca un motiv sa te apuci de fitness). A doua solutie este aceea de a te peria de la radacina pana la varfuri, folosind o perie de buna calitate, potrivita tipului tau de par. Insista cu periajul asupra scalpului, fara a apasa prea tare. Metoda trei este masajul.

Poti sa-ti maseazi scalpul folosind varfurile degetelor, in timp ce te speli pe cap si chiar si in timp ce te uiti la televizor. Daca parul tau are tendinta de a se ingrasa repede, masajul poate stimula si mai mult eliberarea sebumului, de aceea ar fi bine sa nu insisti prea tare sau chiar sa eviti aceasta metoda de intensificare a circulatiei sanguine.

Mananca sanatos!
Expresia “esti ceea ce mananci” este cat se poate de adevarata. Si se observa cu ochiul liber in cazul parului. Parul tau poate fi lung si sanatos numai daca ai un regim alimentar echilibrat. Produsele alimentare bogate in vitamina A (produsele lactate, pestele, spanacul, caisele), vitamina B (carnea, pestele, bananele, verdeturile), vitamina C (citricele, pepenele, rosiile, cartofii) si vitamina E (nucile, broccoli, cereale integrale) sunt esentiale pentru un par cu adevarat sanatos. Carnea rosie este bogata in fier si zinc, minerale care stimuleaza cresterea parului.

Evita stresul!
In zilele noastre, “evita stresul” suna utopic. Dar este necesar, daca vrei sa ai un par sanatos. Studiile au demonstrat faptul ca parul chiar creste mai incet cand suntem stresati. Parul tau mai are nevoie si de nopti bune de somn pentru a creste si a-si pastra sanatatea.

Mentine-ti parul curat!
Produsele folosite pentru aranjarea parului si sebumul produs de scalp se pot acumula in jurul foliculilor, impiedicand firul de par sa creasca atat de repede pe cat este posibil (in jur de 0,1 – 0,4 mm pe zi). De aceea este necesar sa te speli pe cap de cateva ori pe saptamana, sau chiar in fiecare zi, daca parul tau este gras. Nu uita sa iti speli si peria de cate ori te speli pe cap.

Fii blanda cu parul tau!
Cu cat parul tau este mai lung, cu atat este mai “batran”. Prin urmare, trateaza-l cu respectul cuvenit. Foloseste sampoane delicate, cu formula speciala pentru tipul tau de par. Balsamul nu trebuie sa lipseasca din ingrijirea parului, iar cel putin o data pe saptamana foloseste o masca pentru par. Incearca sa eviti pe cat posibil uscatorul, ondulatorul si placa. Nu iti prinde parul prea strans pentru ca risti sa il rupi.

Taie-ti varfurile regulat!
Chiar daca ai depus foarte mult efort in ingrijirea parului tau, varfurile degradate tot apar. Acest lucru se intampla in general din cauza faptului ca parul tau se freaca de haine, perna, clame, etc. De aceea este necesar sa le indepartezi o data la cateva luni. Explica-i stilistului tau exact cat vrei sa taie, pentru ca lungimea pe care te-ai straduit atat de mult sa o obtii sa nu ramana pe podeaua salonului…

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fii irezistibila!
Fii irezistibila!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân