Cum ne îngrijim părul în sezonul cald

Balsam de păr, spray de păr, şampon uscat sau mască de păr? Care e cel mai potrivit produs? Ideale sunt toate, însă folosite în cantităţi şi la intervale de timp recomandate.
  • Publicat:
Cum ne îngrijim părul în sezonul cald

Cine şi-ar dori să aibă un păr fragil, lipsit de culoare şi luciu? Nimeni!

Toate ştim cel puţin un truc sau două despre cum să ne îngrijim părul în sezonul cald, însă le punem şi în aplicare? Unele mai complicate, altele la-ndemâna oricui, aşa-zisele secrete de îngrjire ale părului pe timpul verii sunt de mult dezvăluite.

Vara înseamnă relaxare, concediu, soare şi căldură. Toate aceste elemente se pot defini şi ca „pretextul pentru care nu am grijă de părul meu aşa cum se cuvine ”. Indiferent dacă nu ai chef de nimic din cauza căldurii, lenea îşi face de cap şi pune stăpânire pe tine sau eşti în concediu la sute de kilometri depărtare de casă, ritualul de îngrijire a podoabei capilare trebuie să fie nelipsit.

Balsam de păr, spray de păr, şampon uscat sau mască de păr? Care e cel mai potrivit produs, îţi spune mai jos, Ioana Hăndăbuţ, specialist Profihairshop.

Ideale sunt toate, însă folosite în cantităţi şi la intervale de timp recomandate. Soarele „arde”  firul de păr  vara, iar substanţele chimice din apa bazinelor de înot şi salinitatea mării contribuie la o deteriorare şi mai accentuată. 

Balsamul de păr întăreşte firul uscat şi îl face mai sănătos. Filtrul UV protejează culoarea de razele soarelui, iar părul va fi moale şi mătăsos.

Spray-ul de păr cu protecţie UV, cu textură non-grasă, protejează fibra părului expusă la soare şi conferă o strălucire naturală.

Şamponul uscat este soluţia cea mai rapidă pentru a-ţi da un refresh părului. Vara (mai ales) nu este recomandată spălarea zilnică a părului, deoarece în condiţii de caldură şi umiditate crescute glandele sebacee produc o cantitate mai mare de sebum. Şamponul uscat este indicat tocmai pentru că absoarbe sebumul şi nu lasă reziduuri inestetice.

Vedeta verii este masca de păr, iar aici gama este foarte variată. Măştile hidratante sunt cele mai benefice în zilele toride, deoarece hrănesc firul de păr şi conferă rezistenţă.

Recomandăm masca de păr cu ulei de argan şi seminţe de cacao: uleiul de argan – este cel mai bogat ulei vegetal în vitamina E, hidratează şi combate efectul de încreţire; seminţele de cacao – bogate în grăsimi nesaturate şi vitamine, revitalizează şi previn despicarea firelor de păr.
Altă recomandare este masca de păr cu aloe vera şi avocado: aloe vera – conţine enzime ce ajută la creşterea firului de păr; avocado – conţine antioxidanţi importanţi, precum vitaminele A, E, D si B6, aminoacizi şi minerale (potasiu, cupru, fier şi magneziu).

Vara e în toi, aşa că investeşte în produsele de îngrijire pentru păr dedicate sezonului cald, pentru că nu o să-ţi pară rău.

Alte sfaturi utile ar fi: tunde-ţi vârfurile la începutul verii, deoarece părul creşte mai repede în această perioadă, umezeşte-ţi părul înainte de a intra în piscină sau mare, pentru a micşora cantitatea de sare şi substanţe chimice absorbite în timpul înotului, evită pe cât posibil produsele electrice de coafare (placă de păr, ondulator, feon), deoarece  vremea caldă permite uscarea naturală. Enjoy the summer!

Foto: Wella Professionals

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”