Cum îţi îngrijeşti tenul vara

Tenul se bazează pe ritualul tău de îngrijire în această vară! Persoanele cu tenul gras pot opta pentru o cremă hidratantă şi un fond de ten mineral.
  • Publicat:
Cum îţi îngrijeşti tenul vara

Vara, tenul tău are nevoie de o îngrijire specială, pentru că razele soarelui te pot ajuta să te împrieteneşti mai repede cu îmbătrânirea sau cu dermatologul. Chiar dacă crema cu protecţie solară este esenţială, există şi alte produse pe care trebuie să le adaugi în rutina ta zilnică. 

„Curăţarea în profunzime a tenului este esenţială pentru un ten sănătos şi luminos. În plus, hidratarea rămâne la fel de importantă şi în sezonul cald,” explică Nicoleta Ion, Trainer Repechage România

În această perioadă este foarte important să acorzi o atenţie specială curăţării tenului. „Optează pentru o mască care permite porilor eliberarea excesului de sebum şi curăţarea lor în profunzime. Mizează pe o formulă care conţine ingrediente benefice (argila caolin, vitamina C sau acidul salicilic) ce exfoliază delicat pielea şi ameliorează aspectul porilor dilataţi”, recomandă Nicoleta Ion.

Vara, temperaturile sunt mai ridicate şi există riscul ca fondul de ten să se transfere uşor. De aceea, e bine să alegi un produs cu o acoperire uşoară, care nu încarcă tenul şi este rezistent la transfer.  Poţi opta pentru un BB cream sau un CC cream, cu o formulă light. Dacă vrei un fond de ten, alege unul mineral! Fii atentă ca acest produs să conţină factor de protecţie şi ingrediente hidratante precum extractul de alge marine sau antioxidanţi”, atrage atenţia specialistul.

 „Persoanele care au tenul gras sau mixt au tendinţa să nu folosească zilnic crema hidratantă, mai ales în această perioadă. Este o mare greşeală! Nu ar trebui să sari nicioadată peste acest pas. „Este recomandat să introduci în rutina ta un ser de hidratare, cu o formulă lejeră.  Serumul este esenţial pentru a targeta nivelurile mai profunde din piele. Un astfel de produs previne deshidratarea pielii şi previne apariţia liniilor fine’’, mai spune Nicoleta Ion.

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”