Cremele de corp, sursa perfecta de frumusete

O piele fina ca de catifea necesita o atentie speciala. Ingrijirea zilnica este extrem de importanta pentru ca stralucirea, atat de ravnita a pielii, sa nu se piarda. De la sapunul folosit, la gelul de dus cremele si lotiunile aplicate cu sfintenie pana la unturile de corp ce pot face adevarate minuni. Incearca-le pe cele de Shea, cocos sau palmier pentru o hidratare optima si aspect matasos
  • Publicat:
Cremele de corp, sursa perfecta de frumusete
Cremele de corp, sursa perfecta de frumusete

O piele fina ca de catifea necesita o atentie speciala. Ingrijirea zilnica este extrem de importanta pentru ca stralucirea, atat de ravnita a pielii, sa nu se piarda. De la sapunul folosit, la gelul de dus cremele si lotiunile aplicate cu sfintenie pana la unturile de corp ce pot face adevarate minuni. Incearca-le pe cele de Shea, cocos sau palmier pentru o hidratare optima si aspect matasos.

Unt de Shea

Untul de shea prezinta o concentratie ridicata de acizi grasi precum acidul stearic si oleic. Aceste substante sunt indispensabile epidermei, ajutand la mentinerea unui nivel optim de hidratare, oferind astfel elasticitate si un aspect neted, catifelat. Untul de Shea contribuie la refacerea echilibrului natural al pielii prin stabilizarea continutului de lipide din celulele epidermei.

Unt de cocos

Este solid, miroase frumos si reprezinta o sursa de frumusete, fiind gustos, daca e consumat si extrem de parfumat cand este aplicat pe piele. Se recomanda in special cand pielea este uscata, sensibilizata, grabind vindecarea chiar in cazul arsurilor sau pielii foarte crapate si iritate. Aplicatiile depasesc sefra cosmeticii, intrand in cea medicala.

Unt de palmier

Grasimea solida din palmier se mai numeste si unt de palmier datorita consistentei solide. Se foloseste in alimentatie si cosmetica, avand mari beneficii mai ales in raport cu costul. Untul de palmier este bun pentru sanatatea pielii, ochilor, mucoaselor, fiind bogat in betacroten, vitamina A, precum si vitamina E, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.

Acest tip de unt are un rol emolient, insa fiind lipsit de miros, de cele mai multe ori, se asociaza cu alte produse mai scumpe, cum ar fi untul de cocos, de cacao sau Shea. Datorita structurii moleculare speciale, untul este absorbit rapid de piele, lasand-o moale si catifelata.
 

Citeste si: Cacao, arahide, cocos – explozie de grasimi sanatoase


 

 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân