Cosmetice inutile pe care şi TU le foloseşti!

Femeile sunt cele mai strângătoare fiinţe de pe Pământ când vine vorba de cosmetice de tot felul, de la creme, loţiuni, serumuri, şampoane şi balsamuri care mai de care mai scumpe, mai atractive vizual şi mai convingătoare din punct de vedere al mesajului de pe ambalaj. Dar, pe cât de ataşate şi dependente suntem de astfel de produse, pe atât de ineficiente sunt unele dintre ele. Iată doar trei exemple
  • Publicat:
Cosmetice inutile pe care şi TU le foloseşti!

Femeile sunt cele mai strângătoare fiinţe de pe Pământ când vine vorba de cosmetice de tot felul, de la creme, loţiuni, serumuri, şampoane şi balsamuri care mai de care mai scumpe, mai atractive vizual şi mai convingătoare din punctul de vedere al mesajului de pe ambalaj.

Dar pe cât de ataşate şi dependente suntem de astfel de produse, pe atât de ineficiente sunt unele dintre ele. Iată doar trei exemple!

 

Serumul pentru vârfuri deteriorate

Cu siguranţă îţi este familiar sloganul “repară vârfurile despicate dintr-o mişcare”. În realitate, acest lucru este pur şi simplu imposibil. Vârfurile despicate sunt rezultatul deteriorării cuticulei care protejează firul de păr, ca urmare a folosirii îndelungate a uscătorului de păr, a plăcii de îndreptat părul, a spălării dese sau chiar a folosirii frecvente a fixativului.

Cu alte cuvinte, răul nu poate fi îndreptat prin aplicarea unei soluţii-minune, care nu conţine altceva decât nişte molecule flexibile de polimeri care dau impresia (pentru o scurtă perioadă, mai exact până la următorul duş) că vârfurile sunt sănătoase. Singura cale prin care poţi scăpa de părul deteriorat este… foarfecele.

Decât să dai o mulţime de bani pe serumuri inutile, mai bine fă-ţi o programare la coafor pentru a-ţi tăia vârfurile.

De asemenea, poţi lua măsuri preventive pentru a evita pe viitor această problemă: foloseşte balsam de fiecare dată când te speli pe cap şi evită folosirea zilnică a plăcii de îndreptat părul.

Crema anticelulitică

Astfel de creme au fost dintotdeauna promovate în ideea că celulita este cauzată în principal de proasta circulaţie, de distribuţia grăsimii şi de acumularea de toxine în corp iar ele pot face imposibilul, respectiv pot creşte circulaţia, pot sparge depozitele de grăsime şi pot duce la eliminarea toxinelor.

De fapt, ele nu tratează cauza, deoarece adevăratul motiv al apariţiei celulitei este cu totul altul. Am putea spune chiar că este un cumul de factori care duce la apariţia aspectului de coajă de portocală.

Printre aceştia amintim: dereglările hormonale, dieta dezechilibrată, bogată în grăsimi, sedentarismul şi lipsa de hidratare. Până nu le luaţi pe rând să le rezolvaţi, nu veţi obţine niciun rezultat miraculos cu cea mai scumpă şi frumos mirositoare cremă care vinde ideea falsă că ar trata celulita.

Balsamul de buze

Deşi spun că hidratează în profunzime pielea sensibilă a buzelor, astfel de balsamuri fac exact contrariul. Balsamul de buze sigilează, de fapt,  suprafaţa buzelor cu o peliculă care întrerupe schimbul natural de apă şi uleiuri, fără a ajuta cu nimic.
Mai ales în timpul iernii, buzele se usucă şi se crapă deoarece pierd rapid apă şi nu produc uleiuri naturale, iar aplicarea de balsam nu face decât să agraveze simptomele.

O soluţie cu adevărat eficientă este exfolierea zilnică a buzelor, urmată de aplicarea unui ulei hidratant (cum este uleiul de măsline), pentru a preveni eventualele iritaţii. Astfel, pielea buzelor va respira şi va fi stimulat procesul natural de hidratare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”