Conturează-ţi corpul cu ajutorul lipoaspiraţiei

Visul oricăruia dintre noi de a avea un corp perfect sculptat a devenit posibil odată cu evoluţia chirurgiei estetice.
  • Publicat:
Conturează-ţi corpul cu ajutorul lipoaspiraţiei

Visul oricăruia dintre noi de a avea un corp perfect sculptat a devenit posibil odată cu evoluţia chirurgiei estetice.

Liposucţia este cea mai eficientă metodă de modelare a trupului, recomandată atunci când există zone din care grăsimea nu dispare nici cu ajutorul alimentaţiei sănătoase, nici în urma exerciţiilor fizice. 

“La o astfel de intervenţie apelează oamenii care au depozite de grăsime de care nu pot scăpa. Foarte important este faptul că procedura nu se realizează pentru a scăpa de kilogramele în plus, ci pentru a modela anumite zone. Intervenţia este una sigură, iar rezultatele sunt vizibile. După lipoaspiraţie, pacientul sau pacienta trebuie să aibă un stil de viaţă sănătos, pentru ca rezultatele să se menţină cât mai mult timp”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboş.

De ce să apelezi la această procedură?

Scopul principal al liposucţiei este de a remodela una sau mai multe zone ale corpului, nu de a reduce greutatea corporală. Deseori acest tip de tratament este folosit pe zonele „problemă” care nu au răspuns conform aşteptărilor în urma dietelor şi a sportului. 

Procedura îndepărtează ţesutul adipos din anumite părţi ale corpului prin tehnica de aspirare. Cele mai frecvenţe zone care sunt modelate prin liposucţie sunt abdomenul, coapsele, mâinile, feşele, zona gâtului şi a bărbiei, dar şi obrajii, şoldurile, genunchii, gambele şi glezenele.

Tot ce trebuie să ştii despre lipoaspiraţie

În timpul liposucţiei, canule boante sunt introduse între piele şi muşchi, în zonele din care se extrage surplusul de ţesut adipos. Grăsimea este aspirată prin intermediul acestor tuburi, în timp ce medicul ghidează operaţiunea pentru a elimina depozitele de grăsime vizate.

După orice procedură, corpul necesită o perioadă de refacere. Zona care a fost tratată va fi bandajată pentru a ajuta la reducerea inflamaţiilor, a vânătăilor, dar şi pentru a reduce durerile post-operatorii. Acestea sunt, de cele mai multe ori, minime şi cedează la administrarea calmantelor obişnuite. Timp de 2-3 săptămâni este necesară purtarea corsetului compresiv pentru a favoriza o recuperare cât mai corectă.

Liposucţia nu tratează celulita

Candidatul căruia i se poate recomanda efectuarea liposuctiei are o stare de sănătate excelentă şi are depozite de grăsime ce nu au răspuns la dietă sau exerciţii fizice. Foarte important de ştiut este faptul că lipoaspiraţia nu este un tratament pentru celulită sau obezitate şi nu previne creşterea ulterioară în greutate. Nu pot fi aspirate toate celulele adipoase din organism, iar cele rămase îşi pot mări volumul dacă pacientul are o alimentaţie nesănătoasă şi nu face mişcare. Aşadar, pentru a menţine rezultatele obţinute, se impune un regim alimentar echilibrat şi exerciţii fizice regulate.

Mai multe detalii despre intervenţiile estetice se află pe website-ul drdoboscalin.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”