Combinaţia naturală ideală pentru ten: uleiul de măsline şi vitamina E

Temperaturile scăzute, ploaia, vântul, toate ne afectează tenul. Adela Terci, specialist în terapii faciale şi corporale la Clinica Dr Renert Body Line ne spune ce poţi face pentru a le contracara efectele negative asupra pielii tale.
  • Publicat:
Combinaţia naturală ideală pentru ten: uleiul de măsline şi vitamina E

Temperaturile scăzute, ploaia, vântul, toate ne afectează tenul. Adela Terci, specialist în terapii faciale şi corporale, ne spune ce poţi face pentru a le contracara efectele negative asupra pielii tale.

CSÎD: Cum ne pregătim tenul pentru iarnă?
Adela Terci: În sezonul rece trebuie să ne îngrijim tenul puţin diferit faţă de sezonul cald. Putem începe să aplicăm creme şi măşti puţin mai grase şi hidratante, dar adaptate tipului de ten. Şi să nu uităm de cremele cu factor de protecţie ce trebuie folosite în continuare cu rol de protecţie, chiar dacă soarele nu mai este la fel de puternic. Regenerarea celulară este foarte importantă pentru a ne pregăti tenul de iarnă, prin exfolierea celulelor moarte folosind agenţi exfolianti (glicolic, salicilic), curăţarea tenului – extracţii de puncte negre, urmând apoi protecţia tenului prin hidratarea cu creme şi măşti adecvate. Foarte importantă este şi hidratarea internă, consumul de apă, vitamine, antioxidanţi.

CSÎD.: Are importantă vârsta?
A.T.: Necesităţile tenului diferă de la vârstă la vârstă:
La 20 ani tenul este suplu, pielea tânără, lipsită de riduri, iar principalele probleme sunt cele specifice vârstei (sebum în exces, acnee), care nu sunt de neglijat. Recomand consultul unui dermatolog care va recomanda produsele potrivite.

La 30 de ani apar primele semne de îmbătrânire, tenul îşi pierde treptat din elasticitate, iar de acum sunt indicate cremele cu colagen, antioxidanţi şi complex de vitamine.

La 40 de ani  tenul se deshidratează mult mai uşor, de aceea trebuie evitat consumul în exces de alimente precum alcool, cafea sau fumatul. La această vârstă putem apela la cabinetele specializate pentru a efectua peelinguri chimice mai profunde cu rol de regenerare a pielii şi de eliminare a petelor pigmentare apărute în urmă expunerilor la soare. Acum este momentul când, pentru a reduce ridurile putem apela la microdermabraziune şi chiar la injecţii cu botox şi acid hialuronic.

CSÎD: Am auzit mai multe variante: că e bine să porţi fond de ten în sezonul rece pentru că îţi protejează pielea, dar şi că ar fi mai bine să o laşi să respire.
A.T.:
Fondul de ten are importanţa lui, oferă protecţie împotriva factorilor nocivi din atmosferă (praf, radicali liberi), împotriva variaţiilor de temperatura şi a razelor UV. Este foarte important să ştim să alegem un fond de ten potrivit şi la fel să ştim să-l aplicăm. Folosirea lui nu exclude utilizarea unei creme protectoare ca bază.

CSÎD.: Ce pot face acasă femeile pentru a-şi proteja tenul?
A.T.: În primul rând, trebuie să respecte câteva reguli de baza: demachiatul este obligatoriu, seara, înainte de culcare. Apoi, pentru că se apropie iarna, tenul trebuie să fie foarte bine hidratat. Eu recomand hidratarea din interior, cu minim 2 litri de apă băuţi zilnic, şi apoi hidratarea din exterior, cu creme şi măşti faciale. Acasă putem folosi diverse măşti naturale care ajută la păstrarea tenului fresh. Săptămânal, sunt recomandate măştile pe baza de vitamina E, ulei de măsline.

CSÎD: Ce proceduri cosmetice ar trebui făcute în cabinet, înainte de sezonul rece?
A.T.: Înainte de sezonul rece putem începe o serie de proceduri pe care vara nu le putem face: eliminarea petelor pigmentare prin peelinguri sau cu laser; putem trata leziunile vasculare, cuperoza; epilarea definitivă. Lunile octombrie şi noiembrie sunt foarte potrivite pentru acest tip de acţiuni asupra tenului. În plus, recomand folosirea unor tratamente puternic hidratante, care au înlocuit botoxul.

Hydrafacial şi Intraceuticals sunt două tratamente cosmetice non-invazive, cu efecte imediate. După prima şedinţă veţi vedea, imediat, rezultatele. Tenul redevine fresh, îşi redobândeşte strălucirea şi tinereţea. Cele două tratamente sunt preferatele vedetelor de la Hollywood şi tot mai multe românce le urmează.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân