Coafuri de vara: cele mai frecvente 3 greseli de styling

Pe timpul verii parul necesita o ingrijirea mai atenta daca dorim sa arate stralucitor si sanatos, iar multe persoane uita acest lucru, mirandu-se apoi de problemele care apar.
  • Publicat:
Coafuri de vara: cele mai frecvente 3 greseli de styling

Da, stim, vara este un anotimp minunat si indelung asteptat. Si mai stim ca vara ne place sa fim mai feminine decat oricand, mai vizibile si mai stralucitoare decat oricand, iar pentru asta ne supunem uneori podoaba capilara unor tratamente sau procedee fara a ne gandi la consecinte.

“Un par bine ingrijit straluceste in soare cu o conditie, daca  avem grija sa il si protejam”, ne spune Arabella Zadic, Trainer Studio Wella /membru echipa Wella Professionals.

Razele UV de tip A si B sunt mai agresive in lunile fierbinti de vara, iar gradul de umiditate din aer este foarte scazut – aceste detalii este bine sa nu le uitam, pentru ca, altfel, parul poate fi afectat in profunzime.

  • 1. “Vara, multe femei tind sa-si lase parul ud, sa se usuce liber fara ajutorul foehnului, nici o problema in asta daca parul este lasat liber, insa atunci cand il strang intr-o coada de cal, sau il strang si il rasucesc prinzandu-l apoi strans in clame, acest lucru reprezinta o adevarata agresiune asupra parului. Parul ud are alta lungime si este foarte fragil – in momentul cand se usuca isi dubleaza volumul. Daca este strans legat intr-un elastic, el se va rupe foarte usor.”, puncteaza stilista.
  • 2. “O alta greseala frecventa –  extrem de grava – este sa nu utilizezi produse de protectie  impotriva razelor UV. Tot in aceasta categorie intra si lipsa de protectie termica impotriva caldurii emanate de foehn, placa si ondulator.
    O temperatura de peste 220 grade aplicata direct pe par duce la pierderea brusca a nivelului de hidratare, la uscarea acestuia si in cele din urma la ruperea lui. Un alt rezultat al acestei agresiuni este matuirea culorii de pe par.”, ne indica Arabella Zadic.
  • 3. La evenimentele importante ne dorim cu totii sa purtam o coafura mai deosebita. Este normal, doar ca foarte multi exagereaza in acest sens, folosind produse de styling in exces, in special fixative si spuma. Sigur ca avem nevoie de cateva produse pentru a avea o sustinere a styling-ului, doar ca trebuiesc alese cu grija, si intr-o anumita cantitate. Mult nu inseamna si bun.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”