Chirurgia plastică post-slăbire: top 3 intervenţii pentru piele!

Oricine s-a îngrăşat sau a slăbit vreodată ştie ce se poate întâmpla cu pielea: împachează prea multă grăsime şi vei crea destule vergeturi cât să arate ca o familie de râme. Pierde prea multe kilograme şi pielea ta se va revărsa pe corp ca aluatul de pandişpan în forme.
  • Publicat:
Chirurgia plastică post-slăbire: top 3 intervenţii pentru piele!

Oricine s-a îngrăşat sau a slăbit vreodată ştie ce se poate întâmpla cu pielea: împachează prea multă grăsime şi vei crea destule vergeturi cât să arate ca o familie de râme. Pierde prea multe kilograme şi pielea ta se va revărsa pe corp ca aluatul de pandişpan în forme.

Desigur, cu toţii ştim că pielea este elastică şi că are capacitatea unei benzi de cauciuc de a se întinde şi de a reveni la loc; o singură privire aruncată unei femei care a născut şi a revenit în câteva luni la un abdomen plat este o dovadă a acestui fapt.

Aşadar, întrebarea adresată tuturor celor care pierd o greutate mare este: de ce pielea noastră nu revine la normal după ce scădem în greutate?

Gândeşte-te că pielea noastră este ca un sac menajer. Când o scoatem din cutie, este frumos împăturit şi îngust. Umple-l cu gunoaie şi se întinde, se expandează şi se măreşte. Durabili, dar totuşi felxibili, majoritatea sacilor pot rezista la înghesuiala obişnuită de conserve, hârtii, oase de pui şi orice altceva arunci înăuntru.

Pielea ta funcţionează la fel – este durabilă, se întinde şi poate suporta majoritatea „gunoaielor” pe care le înghesui înăuntru. Dar ce se întâmplă când introduci o greutate prea mare? Atunci când îţi umpli sacul uman cu plăcinte, cartofi şi prăjituri? Va continua să se întindă, să se intindă, şi iar să se întindă dar, la un anumit punct, la fel ca un sac, pielea se va rupe.

Se va rupe la nivelul dermului – acesta este cel mai profund nivel al pielii tale, cel care produce noi celule; ruptura nu se va produce la nivelul exterior al pielii, numit epidermă, cu toate că vergeturile asociate cu creşterea ponderală par să fie la exterior.

Posibilităţile plastice

Indiferent câte kilograme ai pierdut, mai multe sau mai puţine, poţi să îţi remodelezi pielea folosind câteva proceduri nu foarte complicate după ce ai scăzut în greutate. Acestea sunt cele mai frecvente şi – în măsura  în care le foloseşti pentru scopul indicat – cele mai decente soluţii pentru diferitele probleme.

Plastia abdomenului

Graţie numărului mare de emisiuni de televiziune dedicate chirurgiei plastice, abdomenele plate sunt peste tot. În prezent, plastia abdomenului nu vizează persoanele cu scăderi masive în greutate, ci în principal pe cele care s-au ales cu un balon cât o minge de fotbal sub ombilic (marea majoritate se adresează femeilor care au rămas cu un adevărat marsupiu după naştere).

Iată cum se procedează: excesul de piele este „ciupit”, iar faldul de piele este îndepărtat. În partea superioară a muşchiului drept abdominal (acesta este un muşchi format din alţi şase), se găseşte o căptuşeală asemănătoare celofanului; aceasta seamănă cu un sac gros, cu aspect de piele, care îţi împachetează toate „măruntaiele” la un loc. Atunci când te îngraşi, nu doar pielea ta se întinde, ci şi această căptuşeală.

În cazul plastiei abdominale, în afară de tăierea şi reconectarea pielii, medicii trag şi de această căptuşeală, până când ajunge întinsă şi plată.

Liftinguri faciale şi ale gâtului

Pentru a-ţi întinde pielea la nivelul feţei, chirurgul va face tăieturi în spatele liniei de inserţie a părului, pornind din părţile laterale ale frunţii, coborând paralel cu linia de inserţie a părului pe tâmple, ies din păr chiar deasupra urechilor, apoi trec prin faţa urechilor sub lobi şi din nou în părul din spatele urechilor.

De asemenea, chirurgul poate face o tăietură sub bărbie pentru a lucra la nivelul gâtului. Ulterior, pielea îţi este separată de ţesuturile şi muşchii de dedesubt. Apoi, chirurgul poate îndepărta grăsimea excesibă prin liposucţie, îţi trage pielea facială în sus şi în spate, taie excesul şi o capsează pe linia pe care au fost făcute tăieturile iniţiale.

Dacă ai un păr frumos şi bogat şi dacă ai un chirurg bun, va fi dificil să vezi cicatricile acestei intervenţii.

Liposucţia

Paiele extrag băuturi din pahare şi aspiratoarele scot firmiturile dintre fibrele covorului, dar când este vorba despre procesul de îndepărtare a grăsimilor, liposucţia face o treabă mai bună.

Având în vedere că este o intervenţie destul de sigură (care are o perioadă de recuperare de 3-5 zile), liposucţia îşi are locul printre elementele planului de control al taliei.

Dar ţine cont: liposucţia nu este o tehnică de slăbire mai bună decât amputarea unui membru. Liposucţia este o tehnică sculpturală; te va ajuta să îndepărtezi grăsimea din zonele cu probleme, dar nu te va ajuta să pierzi o greutate semnificativă.

Aşadar, înainte de a lua în calcul efectuarea liposucţiei, trebuie să te întrebi: este vorba despre un aspect intolerabil al corpului tău, a cărui dispariţie te-ar face mai fericită?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”