Ce trebuie să conţină un produs anticearcăn

Cearcănele dau bătăi de cap multor femei, iar zonele verzui, albăstrui, care bat chiar spre negru uneori, de sub ochi, sunt primele vizate de produsele de machiaj atunci când vrem să obţinem un look fresh.
  • Publicat:
Ce trebuie să conţină un produs anticearcăn

Cearcănele dau bătăi de cap multor femei, iar zonele verzui, albăstrui, care bat chiar spre negru uneori, de sub ochi, sunt primele vizate de produsele de machiaj atunci când vrem să obţinem un look fresh.

De aceea, alegerea unui anticearcăn eficient ar trebui să respecte nevoile pielii de sub ochi, mult mai sensibilă, fină, fără multe glande sebacee şi care se deshidratează uşor. Experţii francezi în machiaj au câteva sfaturi pentru ca achiziţionarea unui produs anticearcăn să se facă în deplină cunoştinţă de cauză.

Un produs anticearcăn conţine în primul rând pigmenţi, substanţele care acoperă culoarea neplăcută a cearcănelor. Un produs compact poate avea până la 40 al sută pigmenţi, în timp ce un corector fluid înglobează mai puţin de 20 la sută.

Cât priveşte eficacitatea pigmenţilor, alegerea acestora trebuie corelată cu nuanţele cearcănelor: în cazul celor albăstrui, la o piele mată, produsele cu tentă portocalie sunt cele mai bune. Dacă pielea este luminoasă, bejul este o opţiune bună. Dacă cearcănele sunt gri, nuanţele de bej roz sunt de preferat pentru o acoperire eficientă. 

Un al doilea ingredient care vă poate ajuta să şi îngrijiţi zona de sub ochi este compusul hidratant: glicerina şi propilen glicolul sunt substanţele care protejează pielea sensibilă de la ochi, alături de parafina care oferă zonei o protecţie bună împotriva deshidratării.

Ceara şi siliconul sunt alte două ingrediente dintr-un produs anticearcăn a căror menire este să-l ajute să se întindă bine pe piele.

Din compoziţia unui anticearcăn eficient fac parte şi substanţele iluminatoare precum mica, ale cărei particule aplicate pe piele fac ca aceasta să capete un luciu frumos şi natural.

De asemenea, este indicat să vă orientaţi către produsele care au înglobate ingredientele care decongestionează precum cafeina, apele florale, dar şi vitamine vitale pentru piele precum E şi C, antioxidanţi puternici.

Există şi substanţe conservante care se găsesc în produsele anticearcăn, însă prezenţa acestora este necesară doar în cazul formulelor fluide care conţin apă.

Produsele anticearcăn se aplică prin tapotări uşoare, inclusiv pe venele dinspre nas, după ce în prealabil aţi hidratat pleoapa de jos a ochiului cu o cremă contur. Pentru un plus de luminozitate se poate folosi un creion alb pentru interiorul ochilor. În cazul cearcănelor pronunţate, sunt de preferat produsele compacte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Reinventează-ţi coafura!
Reinventează-ţi coafura!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân