Care sunt cele mai cerute operaţii estetice din România?

Am stat de vorbă cu dr. Ion Zegrea, medic specialist chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă Spitalul Floreasca şi clinica Elysium, despre ce vor femeile în 2014.
  • Publicat:
Care sunt cele mai cerute operaţii estetice din România?

 “Oglindă, oglinjoară – cine-i cea mai frumoasă din ţară?”

Întrebarea persistă în minţile tuturor femeilor chiar dacă este rostită cu voce tare sau doar în gândurile ascunse.

Frumuseţea vine din ochii privitorului, se întreţine. Acasă, în saloanele de frumuseţe sau în cabinetele medicilor esteticieni.

Am stat de vorbă cu dr. Ion Zegrea, medic specialist chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă Spitalul Floreasca şi clinica Elysium, despre ce vor femeile în 2014.

CSÎD: Care este procedura din medicina estetică cea mai în vogă în acest moment?

Dr. Ion Zegrea: Anul acesta, am observant la cele 6 congrese internaţionale de medicină estetică la care am participat că injectarea de grăsime proprie, lipofillingul, rămâne în mare vogă. Se aplică cu succes şi în procedeele constructive, începând cu maladia Dupuytren sau în arsuri, şi terminând cu injecţiile pentru mărirea sânilor sau pentru corectarea unor rezultate mai puţin favorabile în ceea ce priveşte implanturi sau explanturi.

CSÎD: În ce locuri din lume chirurgia estetică are cel mai  mare succes?

Dr. I. Z.: Cu siguranţă în America de Sud. Acolo operaţiile estetice sunt un fel de fast-food. Datorită culturii, absolut orice persoană trece pe la medicul estetician. Indiferent de venituri, oamenii îşi strâng 2,3 ani bani ca să-şi facă o operaţie. În plus, practicându-se la scară larg, preţurile sunt mai mici.

De asemenea, se obişnuieşte în unele locuri din America Latină, ca atunci când fetele împlinesc 15 ani să primească de la părinţi cadouri precum: implanturi de fese, de sâni sau operaţii pentru corectarea nasului.

CSÎD: Care sunt principalele motive care le aduc pe femei în cabinetul unui estetician?

Dr. I. Z.: Multe dintre ele se uită în oglindă şi nu se mai recunosc – deci vor să le dispară primele semne ale îmbătrânirii, vor să-şi îmbunătăţească imaginea, să corecteze anumite defecte. Înainte de a face acest pas, este foarte important să se asigure atât ele cât şi medicul estetician că dorinţa lor nu este o toană de moment şi că îşi doresc într-adevăr să facă schimbarea.

CSÎD: Ce îşi doresc cel mai des româncele?

Dr. I. Z.: Procedura cea mai comună este implantul mamar, iar ca procedeu minim invaziv menţionez injecţiile cu toxină botulinică şi mărirea buzelor cu acid hialuronic.

CSÎD: În 2015 vor apărea pe piaţă multe produse cosmetice ce promit aceleaşi rezultate ca în cabinetul unui estetician.

Dr. I. Z.: Se cercetează mult în această direcţie, dar din păcate nu există nici o cremă, nici un produs minim invaziv care să reproducă efectele obţinute cu ajutorul medicinei estetice. De la unele creme apar efecte, dar sunt slabe şi au o durată foarte scurtă. 

CSÎD: Bărbaţii vin la estetician?

Dr. I. Z.: Da. Cel mai des vin pentru a scăpa de ginecomastie – sânii crescuţi din cauze hormonale sau din cauza îngrăşării. De asemenea, la Hollywood este la modă să-ţi operezi bărbia pentru a-ţi accentua masculinitatea.

CSÎD: Apropo de America, se organizează şi în România petrecerile unde se injectează toxină botulinică?

Dr. I. Z.: Da, există botox party-uri, dar nu mi se par OK din punct de vedere medical. Nu prea se respectă condiţiile de igienă necesare chiar şi unei intervenţii minin invazive.

CSÎD: Care este timpul de recuperare pentru cele mai populare intervenţii chirurgicale sau minim invazive?

Dr. I. Z.: Implant mamar – de a doua zi se poate face duş, dar nu efort timp de 2 săptămâni. După trei săptămâni se poate începe practicarea sporturilor care nu implică folosirea mâinilor. Pacienta poartă o bustieră timp de 5 săptămâni. După săptămâna a 6-a se poate practica orice sport. 
Corectarea chirugicală a nasului – 3, 4 zile pacienţii au în nas tuburi de silicon pentru a permite respiraţia. O săptămână se poartă o atelă pe nas. 5 săptămâni nu trebuie purtaţi ochelari. Până la 3 luni de zile, trebuie să să evite orice traumatism.
Mărimea volumului buzelor – buzele vor fi umflate 3, 4 zile, pot apărea mici vânătăi. Nu este permisă folosirea rujului timp de 12 ore după procedură şi nici masarea zonei timp de o săptămână.
Umplerea ridurilor  cu acid hialuronic – este necesar să nu maseze 2, 3 zile zona. Nici fondul de ten nu este permis în primele 12 ore.
Umplerea ridurilor cu toxină botulinică – aceste injecţii se fac şi în pauza de prânz şi nu necesită timp de recuperare, urmele fiind aproape inexistente. Trebuie însă să se evite masarea zonelor timp de o zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân