Când vine vorba de frumuseţe, „Less is More” este în tendinţe!

Am stat de vorbă cu mediul dermatolog Andreea Iftimie care m-a pus la curent cu tot ceea ce este mai nou şi mai eficient în materie de revigorare facială.
  • Publicat:
Când vine vorba de frumuseţe,

Acesta este noul trend anunţat de medicii esteticieni prezenţi la ultimul congres de estetică care a avut loc la Bucureşti la începutul lui martie.

Cu alte cuvinte, se folosesc cantităţi mici de substanţe injectabile, pentru un efect cât mai natural.

Am stat de vorbă cu mediul dermatolog Andreea Iftimie care m-a pus la curent cu tot ceea ce este mai nou şi mai eficient în materie de revigorare facială.

CSÎD: Care sunt terapiile antiaging de viitor?

Dr. Andreea Iftimie: Terapiile de reîntinerire cele mai populare deja în prezent, dar cu atât mai mult în viitor, sunt şi vor fi cele care sunt cât mai puţin invazive, cu cel mai mic timp de recuperare, care au un mod de acţiune ce respectă fiziologia pielii şi care au efecte cât mai naturale.

CSÎD: Care sunt principiile de bază ale întineririi pielii?

Dr. Andreea Iftimie: Faţa are mai multe dimensiuni pe care îmbătrâneşte, iar pentru a conserva sau restaura aspectul tânăr al pielii este necesar să acţionăm pe toate aceste dimensiuni. La nivelul pielii, colagenul, elastină şi acidul hialuronic sunt componentele cele mai importante ce constituie ţesătura pe care trebuie să o susţinem. Este important să stimulăm pielea ca să îşi producă singură proteinele necesare restructurării. În vederea realizării acestui aspect, avem nevoie de aminoacizi esenţiali şi de acidul hialuronic din care se pierde aproximativ 6% la fiecare 10 ani.

CSÎD: Cât de mult contează dietă? Dar terapiile externe? Dar hidratarea?

Dr. Andreea Iftimie: Suntem ceea ce mâncăm, în mare măsură. Dietă trebuie să conţină aminoacizi esenţiali şi proteine de calitate, care se găsesc în primul rând în carne şi peşte. De multe ori, adepţii dietei vegane sau vegetariene renunţă la acest mod de hrănire tocmai pentru că observă degradări accelerate la nivelul pielii sau părului. Terapiile externe sunt foate importante, mai ales dacă sunt gândite că un proces continuu de întreţinere. Hidratarea este importantă atât la nivel local, cu produse dermatocosmetice (de preferinţă) care sporesc conţinutul de apă şi lipide, dar şi la nivel intern, pentru rolul de evacuare a toxinelor.

CSÎD: Cum sunt româncele: se îngrijesc din timp de riduri şi piele lăsată? Sau se neglijează?

Dr. Andreea Iftimie: Româncele sunt mult mai cochete decât alte doamne din Europa, se preocupă de modul în care arată şi sunt mereu interesante de cele mai noi proceduri pentru menţinerea aspectului tânăr şi plăcut. Din ce în ce mai mult observ că există o tendinţă de abandonare a metodelor de acoperire a problemelor pielii – machiaj- şi dorinţa de a arată natural, sănătos şi strălucitor.

CSÎD: Câţi bani ar trebui să investim lunar după 40 de ani în terapiile antiaging?

Dr. Andreea Iftimie: Terapiile menite să asigure o prevenţie de calitate şi care să fie realizate periodic – lunar sau de 3-4 ori pe an, necesită o investiţie medie între 100-200 euro lunar.

CSÎD: Care sunt terapiile cu cel mai bun raport cost/efect în cazul ridurilor, pleoapelor lăsate?

Dr. Andreea Iftimie: Pentru pleoapele lăsate se poate recurge la blefaroplastie, care este o intervenţie chirurgicală prin care se îndepărtează dacă există – excesul de piele. 

CSÎD: Ce limite are chirurgia? Cui se recomandă?

Dr. Andreea Iftimie: Chirurgia este limitată în primul rând de emergenţă – terapiile de reîntinerire care sunt noninvazive şi care nu necesită un timp îndelungat de recuperare. Ea se recomandă acelor persoane care îşi doresc rezultate dramatice, pentru care o anestezie generală nu prezintă o problemă majoră, care au un nivel de îmbătrânire avansat şi pentru care nu are importantă calitatea pielii (chirurgia nu intervine asupra structurii pielii, ci doar asupra felului în care pielea se aşează pe structură osoasă şi musculară a feţei). 

CSÎD: Cum rezolvăm modern cearcănele, semnele de acnee, petele de pe mâini, ridurile de pe gât?

Dr. Andreea Iftimie: Prin termenul de cearcăne desemnăm mai multe neplăceri în zona infraoculară (de sub ochi), şanţul  lacrimilor mai profund, pigmentaţie mai intensă (ochi-de-raton), piele subţire prin care se văd atât muşchiul orbicualaris oculi cât şi capilarele venoase.

Pentru fiecare indicaţie în parte există o altă soluţie. Redensity Eyes de la Teosyal este sigurul produs din lume special realizat pentru umplerea cearcănelor. Se injectează în profunzime acest cocktail fromat din RHA (resilient hyaluronic acid) şi un complex dermorestructurant care redensifică pielea delicată din zonă. Efectul apare imediat şi se menţine aproximativ 2 ani. De cele mai multe ori nu va remarca nimeni că a avut loc o intervenţie, semnele fiind foarte discrete. Aspectul pe care îl remarcă cei din jur este că sunteţi foarte odihniţi.

Semnele de acnee – cicatricele lăsate de erupţiile acneice – au ca soluţie modernă Laserul Profractional de la Sciton, cu Erbium. În funcţie de timpul de cicatrici, de profunzimea lor şi de suprafaţa pe care sunt răspândite, sunt necesare 2-5 şedinţe la interval de 4-6 săptămâni.

Petele de pe mâini, produse prin expunerea la soare (lentigine solare) sau de înaintarea în vârstă (dar tot legat de soare – keratoza senilă) sunt foarte elegant, rapid şi fără semne tratate prin Forever Young BBL de la Sciton, aplicaţia care resetează genele tinereţii pielii.

Ridurile de pe gât pot fi corectate prin umplere cu RHA acid hialuronic sau prin SkynTyte cu BBL, procedura care realizează remodelarea colagenului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Cum ne îngrijim părul după 30 de ani
Cum ne îngrijim părul după 30 de ani
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”