Camelia Negrea, hairstylistul vedetelor: „Au fost momente în care Delia nu a intrat pe scenă cu ceea ce trebuia să aibă pe cap, ci în mână!”

O ştiu pe Cami de mai mult de 10 ani, de când toată lumea vorbea despre ea ca fiind revelaţia în hairstyling. A câştigat mai multe trofee în colorare, şi-a deschis un salon exclusivist şi, mai presus de orice, nu cred că e vedetă din România care să nu-i fi trecut prin mână. Din acest an, Camelia a trecut la alt nivel: Acela de a le împărtăşi şi altora din propria experienţă.
  • Publicat:
Camelia Negrea, hairstylistul vedetelor: „Au fost momente în care Delia nu a intrat pe scenă cu ceea ce trebuia să aibă pe cap, ci în mână!”

O ştiu pe Cami de mai mult de 10 ani, de când toată lumea vorbea despre ea ca fiind revelaţia în hairstyling. A câştigat mai multe trofee în colorare, şi-a deschis un salon exclusivist şi, mai presus de orice, nu cred că e vedetă din România care să nu-i fi trecut prin mână.

Din acest an, Camelia a trecut la alt nivel: acela de a le împărtăşi şi altora din propria experienţă.

 

C.S.Î.D: Când ţi-ai început cariera şi cum ţi-ai dat seama că vrei să faci hairstyling?

Camelia Negrea: În 2003 am deschis primul salon. Terminasem colegiul de medicină, dar cu toate astea nu mă vedeam alergând prin spital şi salvând vieţi şi nu pentru că nu mi-aş fi dorit, ci pentru că nu rezist. Tatăl meu avea la vremea aceea un spaţiu comercial, pe care l-am rugat să mi-l dea mie pentru a-mi deschide un salon. Am fost tot timpul pasionată de coafuri , majoritatea timpului o petreceam aranjându-mi părul în fel de fel de moduri.

Tatăl meu mi-a oferit spaţiul însă ştiam că nu pot practica această meserie fără a şti efectiv ceva despre ea, motiv pentru care am făcut un curs basic iniţial. Mi-am deschis ulterior salonul, am început să particip la concursuri în perioada aceea şi am câştigat locul I chiar, doi ani la rând la Color Trophy România.

În al doilea an am fost remarcată şi de presă. La momentul respectiv o stylistă mi-a spus că ar dori să mă ia cu ea la un shooting şi atunci mi-am dat seama că îmi place cu adevărat să fac acest lucru. Apoi am deschis un salon în Bucureşti şi aşa a început totul.

C.S.Î.D: Care a fost prima vedetă cu care ai lucrat?

C.N.: Gina Pistol! Am lucrat ani la rând fără să câştig un ban. Nu ştiam cum stau lucrurile, mergeam de plăcere. Uşor, uşor au început colaborarile. Iniţial cu Vali Călinescu, după care cu Gabi Hennessey timp de 2 ani. Spre bucuria mea nu există vedetă cu care să nu fi lucrat din România, măcar la un shooting de revistă.

C.S.Î.D: Ce poţi să-mi povesteşti de la shooting-uri? Ştiu că ai lucrat mult cu Inna.

C.N.: Da, am lucrat foarte mult timp cu ea, da. Îmi amintesc că eram o dată în Paris şi ne urmăreau paparazzi peste tot, să facă fotografii cu ea.

C.S.Î.D: Au fost momente în care ai avut emoţii că intră o artistă pe scenă şi nu i se va menţine coafura?

C.N.: Da. Tot timpul păţesc acest lucru atunci când vine vorba de concertele live ale Deliei, pentru că întotdeauna discutăm un outfit şi atunci când facem şi părul şi vedem că nu se potriveşte combinaţia, ne rămâne mult prea puţin timp pentru a-l mai reface.

Au fost momente în care Delia nu a intrat cu ceea ce trebuia să aibă pe cap, ci în mână, pentru că nu mai aveam timp să i-o pun pe cap, sau momente în care mi-am dat seama că părul se strică foarte tare – de exemplu o dată avea o pălărie foarte grea, plină de minioni, care i-a deranjat coafura. Atunci când cântă, ea cântă cu toată fiinţa ei – uită de păr, de makeup, de tot. Atunci am coborât din backstage şi m-am dus la scenă şi strigam cât puteam de tare: „Dă-o jos!”. Eram la Sala Palatului atunci, ne-am amuzat copios în backstage.

C.S.Î.D: Ai reparat vreodată opere făcute de alte persoane?

C.N.: Da, dar nu neapărat făcute de alţii. Noi femeile suntem foarte nehotărâte, azi vrem ceva, mâine altceva. 90% este de vină stilistul, e adevărat, pentru că de multe ori femeile doresc o culoare pentru care ei garantează dar care în final nu iese. Se întâmplă foarte des să vină şi să vrea altceva după ce a fost vopsită chiar săptămâna trecută.

C.S.Î.D: Şi e mai dificil să reaplici vopsea pe un păr vopsit recent?

C.N.: Este cel mai dificil să faci asta pentru că atunci când vine o clientă prima dată la tine, nu ştii exact care e istoricul părului ei. Sunt persoane care dacă nu s-au mai vopsit timp de 3-4 luni spun „Acesta e părul meu natural” şi normal că uitându-mă la el totuşi îmi dau seama, aşa că de regulă adresez întrebarea „Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani cu părul?”, iar conversaţia deja capătă altă formă. Ideea este că trebuie să ai răbdare cu clientul. Meseria aceasta presupune a fi ascultător. Dacă nu eşti un bun ascultător, atunci dai greşi!

C.S.Î.D: Cu alte cuvinte ar fi bine să ai abilităţi de psiholog.

C.N.: Poate e puţin mult spus psiholog, dar în principiu da. De regulă femeile doresc o schimbare la păr atunci când se ceartă cu iubitul, când trec prin momente dificile. De foarte multe ori le spun să se mai gândească înainte de a lua decizia. Le recomand să meargă acasă şi să ia foarte bine în considerare ideea pe care doresc să o punem în aplicare timp de două săptămâni. Se întâmplă de foarte multe ori ca persoana să mă sune înapoi după o săptămână şi să îmi mulţumească pentru sfat.

C.S.Î.D: Ştiu că ţie nu îţi place să te grăbeşti atunci când vine vorba de tuns.

C.N.: Da, eu sunt unul dintre acei hair-stylişti care preferă părul lung, dar este un aspect legat strict de gust. Mie îmi place ca femeia să aibă părul lung şi sănătos. Dacă totuşi părul trebuie tuns, atunci îl tundem. Decât un păr lung şi nesănătos, mai bine scurt şi plin de vitalitate.

C.S.Î.D: De lucrat, ai lucrat cam cu toate vedetele din România. Acum a venit timpul să le spui şi altora cum să facă bine ceea ce faci tu.

C.N.: Da, m-am tot gândit la această idee însă nu am pus-o niciodată în practică, dar mai nou am ajuns să predau la o şcoală la care am considerat că va fi destul de simplu, dar surpriză, nu este deloc aşa! Într-o zi a venit Cristian Bănică de la Dalles Go şi mi-a propus să facem aceste cursuri. M-am gândit, nu eram foarte hotărâtă, dar până la urmă m-a convins. Pot să spun că sunt foarte mândră de prima serie, pentru că mai avem încă un curs şi terminăm.

Avem parte de elevi foarte talentaţi, care prind foarte repede. De obicei spui că ai nevoie de foarte multă muncă în această meserie, dar adevărul este că am descoperit persoane care au un talent fantastic – le explici o dată şi deja fac totul perfect. E o experienţă grea pentru că avem studenţi cu vârste cuprinse între 14-50 de ani şi atunci devine dificil de explicat pe înţelesul tuturor, dar este foarte frumos şi am multe de învăţat.

C.S.Î.D: Ştiu că ţii acum şi nişte cursuri pentru clientele tale sau oricine vrea să înveţe rapid cum să îşi aranjeze părul…

C.N.: Tocmai pentru că mi-am dat seama cât de mult îmi place să împărtăşesc din experienţa mea altora, am creat şi nişte cursuri pentru clientele mele care pot veni săptămânal să înveţe într-un timp scurt să îşi aranjeze părul. E un curs personalizat în care le arăt femeilor interesate cum pot să îşi facă singure bucle, ce trucuri de hairstyling li se potrivesc, cum pot avea o coafură frumoasă în câţiva paşi simpli!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”