Buze voluptoase – între frumuseţe şi…penibil

Dacă te numeri printre femeile ce îşi doresc buzele Angelinei Jolie, află că nu poţi obţine rezultatele dorite dacă nu apelezi la un medic ce foloseşte produse de calitate.
  • Publicat:
Buze voluptoase - între frumuseţe şi...penibil

Dacă te numeri printre femeile ce îşi doresc buzele Angelinei Jolie, află că nu poţi obţine rezultatele dorite dacă nu apelezi la un medic ce foloseşte produse de calitate. 

Mai mult decât atât, e foarte important ca mărirea buzelor să se realizeze în funcţie de simetria feţei tale.

Peisajul monden e plin de femei frumoase, care şi-au mutilat aspectul fizic, afişând buze prea răsfrânte sau  ireal de mari.

Elena Băsescu, Marinela Niţu, Bianca Drăguşanu sau Denisa (Bambi) sunt doar câteva dintre exemplele de “botic” total nereuşit.

Metode de mărire a buzelor fără să apelezi la bisturiu

Există multiple tehnicie de augmentare a buzelor, care nu au efecte secundare şi sunt şi accesibile ca preţ. Medicii esteticieni recomandă :

Buzele tale vor deveni mai roşii şi mai voluminoase, iar rujul sau lip-glossul pe care îl foloseşti se va aşeza mai bine. Exfolierea îndepărtează celulele moarte, stimulând circulaţia sangvină. Este suficient dacă foloseşti un prosop, nu foarte pufos, dimineaţa după ce îţi cureţi faţa.

  • Aplicarea unui balsam cu efect de mărire a buzelor

Acesta are în componenţă mentol şi glicerină şi conferă buzelor hidratare şi un aspect mai plin. Însă, poate fi greu de suportat din cauza furnicăturilor sau a senzaţiei de arsură. În plus, efectul durează doar câteva ore.

  • Hidratarea buzelor

Dacă eşti invitată la un eveniment şi vrei buze colorate şi mai pline, poţi încerca şi rujul cu retinol. Pielea buzelor va fi hidratată în profunzime şi vor căpăta un alt aspect.

Secretul acestui procedeu constă în folosirea unei periuţe de dinţi, pe care aplici uleiuri esenţiale piperate: cuişoare, scorţişoară, mentă sau piper. Le masezi uşor, cu mişcări circulare, începând din colţul buzelor. Dacă îl faci cu regularitate, în doar câteva săptămâni, buzele vor deveni mai cărnoase şi mai roşiatice.

Dacă ai buzele subţiri, deshidratate, care îşi pierd din culoare, şi îţi doreşti ca ele să fie şi mai pline, poţi apela la tratamentele de mărire puse la dispoziţie de clinicile dermato-estetice.
Pe piaţă se găsesc o gamă variată de produse, însă nu toate oferă rezultatele dorite. De exemplu, augmentarea buzelor cu silicon este o procedură contestată de foarte mulţi medici. Pentru că nu este o substanţă bioabsorbabilă şi, chiar dacă îţi oferă volumul dorit, după câteva luni poţi avea reale probleme. Pot apărea mici deformări, care se aseamănă cu nişte biluţe, dureri sau dificultăţi în vorbire. Iar îndepărtarea lor nu se face decât prin intervenţie chirurgicală. 

De aceea, trebuie să ai mare grijă cine îţi face această procedură şi cu ce produse.

„Este foarte important, în primul rând, ce-şi doreşte pacientul, apoi noi venim cu sfaturi şi recomandări. Pentru reuşita acestui tratament, contează şi anatomia buzelor, forma lor şi simetria în raport cu trăsăturile feţei, grosimea lor, gradul de hidratare „, spune dr. Angela Jora, specializată în rezolvarea problemelor dermato-cosmetice pe bază de fillere Restylane, toxină botulinică, mezoterapie şi alte proceduri non-chirurgicale în vogă.

Specialiştii de la Restylane Beauty Clinique recomandă folosirea produselor cu acid hialuronic de origine non-animală deoarece nu prezintă efecte adverse sau complicaţii, iar rezultatele pot dura până la un an.

Dacă vrei să ai buze mai mari, informează-te foarte atent la tipurile de proceduri şi substanţele folosite. Nu uita că aspectul natural este statistic dovedit că atrage cele mai multe priviri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân