Blush-ul: cum alegi nuanţa potrivită şi cum îl aplici corect

Cu o simplă atingere, un ten palid sau obosit îşi recapătă instantaneu prospeţimea, tinereţea, naturaleţea. Blush-ul, această armă secretă a frumuseţii, ne poate schimba radical fizionomia, dacă ştim cum să-l mânuim.
  • Publicat:
Blush-ul: cum alegi nuanţa potrivită şi cum îl aplici corect

Cu o simplă atingere, un ten palid sau obosit îşi recapătă instantaneu prospeţimea, tinereţea, naturaleţea. Blush-ul, această armă secretă a frumuseţii, ne poate schimba radical fizionomia, dacă ştim cum să-l mânuim. Faceţi-i loc în trusa de cosmetice şi bizuiţi-vă pe el!

Aţi observat că unele celebrităţi au mereu un aspect proaspăt, chiar şi atunci când nu poartă machiaj sau în ciuda pigmentului pal cu care le-a înzestrat mama natură? Michelle Williams şi Gwyneth Paltrow sunt două dintre frumuseţile de la Hollywood pentru care blush-ul este un must.

Pentru că, fără o pată de culoare în obraji, un machiaj, oricât de elaborat ar fi, nu pare finisat. Iar pentru o figură ştearsă, blush-ul poate fi acel je ne sais quoi, capabil să o scoată din anonimat. Aplicaţi puţin, din vârful pensulei, şi veţi vedea că ochii capătă o altă strălucire, sprâncenele par mai arcuite, iar conturul feţei e… perfect!

Cum alegeţi culoarea potrivită? În teorie, se spune că tenului deschis la culoare i se potrivesc nuanţele de roz, pentru tenul măsliniu sunt de preferat nuanţele oranj şi corai, iar pentru tenul închis la culoare, nuanţele de roşu merg cel mai bine. În realitate, însă, nu e suficient să vă bazaţi doar pe aceste sfaturi generale. Încercaţi mai multe variante înainte de a vă opri la cea despre care credeţi că vă scoate cel mai bine în evidenţă trăsăturile.

Ce formulă alegeţi? Blush-ul se găseşte sub formă clasică de fard, însă nu se limitează la atât. Acesta este recomandat în special pentru tenul gras sau combinat. Pentru tenul uscat, alegeţi blush-ul sub formă de cremă sau stick. Variantele sub formă de gel, spumă sau lichid sunt perfecte pentru tenul gras.

Mat ori sidefat? Texturile sidefate conferă mai multă luminozitate şi desigur strălucire feţei, însă nu ni se potrivesc mereu. Păstraţi-le pentru timpul liber, pentru zilele călduroase de vară, pentru serile speciale în care vreţi să obţineţi un efect “glamour”. Pentru un aspect clasic, curat şi totodată mult mai natural, alegeţi nuanţele mate.

Cum aplicaţi culoarea? Make-up artiştii recomandă pensulele groase, în defavoarea celor mici, plate, care însoţesc de obicei cutiuţele de farduri pentru obraz. Luaţi puţină culoare, suflaţi pentru a înlătura excesul, şi aplicaţi întotdeauna dinspre pomeţi, către păr. Nu vă apropiaţi prea mult de linia nasului şi nu exageraţi cu cantitatea de culoare, altfel veţi arăta ca un clovn.

Pentru un aspect natural, de vacanţă, aplicaţi întâi blush-ul, iar apoi fixaţi cu o pudră bronzantă. Iar pe final, fiţi cu mare băgare de seamă ca între nuanţa feţei şi pielea gâtului şi a decolteului să nu fie o diferenţă evidentă! 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân