Beauty Test: două terapii naturale de revigorare! GALERIE FOTO

Începând din acest număr vă voi descrie lunar experienţa mea cu cele mai noi produse cosmetice de pe piaţă, cele mai exotice sau high-tech tratamente de înfrumuseţare, cele mai revoluţionare aparate care alungă anii într-o clipită, dar şi metode mai puţin convenţionale de păstrare a tinereţii.
  • Publicat:

Începând din acest număr vă voi descrie lunar experienţa mea cu cele mai noi produse cosmetice de pe piaţă, cele mai exotice sau high-tech tratamente de înfrumuseţare, cele mai revoluţionare aparate care alungă anii într-o clipită, dar şi metode mai puţin convenţionale de păstrare a tinereţii.

De ani buni mi-am început cruciada împotriva ridurilor. Am încercat sute de creme şi zeci de aparate care mai de care mai sofisticate. Am vrut să încep această nouă rubrică testând două terapii care nu folosesc nici aparate, nici tehnologii de ultimă oră, ci se bazeză pe terapii alternative.

Biomagnetoterapia cu magneţi placaţi cu aur

Ce este?

Este un tratament 100% natural, de rejuvenare facială, care constă într-o combinaţie de acupunctură la nivel facial cu biomagnetoterapie cosmetică cu magneti placaţi cu aur.

Beneficii

Mai multe mi-a explicat medicul Ciprian Popescu, atunci când am ajuns la şedinţa programată: am aflat că magneţii (descoperiţi de egipteni şi folosiţi de chinezi) placaţi cu aur au un puternic efect de favorizare a producerii de elastină şi colagen, că au efect antibacterian (apără pielea de bacteriile şi virusurile din atmosferă), stimulează sistemul imunitar, protejând sinusurile, că oxigenează tenul, restabilesc tonusul muscular al feţei şi realizează un drenaj veno-limfatic.

În ce constă

După ce mi-a explicat care sunt beneficiile, medicul Ciprian Popescu, specializat în acupunctură, mi-a aplicat 2 magneţi în colţul exterior al ochilor, 2 sub pleoapa inferioară şi 4 pe frunte şi mi-a recomandat să îi las pe faţă 10-12 ore. Deşi iniţial m-am gândit că nu pot merge aşa pe stradă, după ce m-am privit în oglindă, am realizat că abia dacă se observă. În funcţie de problemele pe care vrei să le rezolvi, medicul îţi recomandă numărul de şedinţe de care ai nevoie (în general 4 consecutive, apoi 2, 3/săptămână pentru întreţinere).

Studiile arată că timpul necesar ca rezultatele complete să se instaleaze variază de la o persoană la alta, însă unele dintre beneficiile tratamentului vor fi vizibile imediat. Eu am remarcat că a doua zi după ce i-am îndepărtat, faţa era mai luminoasă, mai relaxată, mai “odihnită”. Iar faptul că reputatul plastician cu care am făcut interviu exact la o oră după ce i-am îndepărtat mi-a dat cu 7 ani mai puţin, m-a făcut să cred mai mult în puterea magneţilor auriţi! Unde: Del Mar Medical SPA (www.delmar.ro)

Preţ: 120 lei/şedinţă

Masaj bionergetic cu efect de lifting

Ce este?

Este o terapie de relaxare ce se efectuează la nivelul capului, al feţei, gâtului, decolteului şi al mâinilor.

Beneficii

Maria Mihaiu (cosmeticiană şi trainer în cosmetică, având competenţe în cosmetica naturală) mi-a explicat că masajul bionergetic are un efect de lifting facial, este decontractant, tonifică muşchii şi drenează limfa, având rezultate extraordinare în uniformizarea tenului şi estomparea ridurilor.

În ce constă Tocmai pentru că are scopul de a relaxa “armura musculară”, masajul porneşte de la nivelul sternului, umeri, gât, occipitali, spre faţă. Mai întâi mi-a fost curăţată pielea cu demachiantul delicat Helia D, cu Aloe Vera şi extracte naturale de rodie şi caise.

Apoi, pe ritmurile unei muzici lente şi relaxante, Mihaela a început să realizeze, cu mişcări ample, mişcări de masaj şi drenaj. Mi-a explicat că, drenând zona sternului şi a gâtului, tenul meu va deveni mult mai luminos. După un gel tonic cu ceai verde care mi-a pregătit tenul pentru etapa de hrănire şi hidratare, Mihaela m-a masat cu mişcări în jurul ochilor unde a aplicat un elixir antioxidant cu acid hialuronic şi extracte absolute din muşeţel şi rodie. A continuat cu mişcări specifice de masaj pe restul tenului, în timp ce a aplicat o cremă din ulei de rosa mosqueta, extracte din trandafir, gălbenele şi zmeură. În tot acest timp, terapeuta mi-a explicat cât de important este masajul pentru ten.

Astfel, se stimulează microcirculaţia, iar, la final, pielea îşi recapătă tonusul, luminozitatea şi transparenţa pielii. După crema cu acid hialuronic şi celule stem din argan marca Helia D, Maria a încheiat terapia aplicându-mi o mască handmade din ulei de jojoba, rosa mosqueta şi alte extracte preţioase. {i în timpul, dar mai ales la final, am simţit o relaxare profundă şi o stare de bine.

Când m-am privit în oglindă, mi-am văzut chipul mai luminos, musculatura mai relaxată, iar ochii păreau mai mari şi mai luminoşi.

Unde: Centrul de terapii alternative MDA Terapii (www.mdaterapii.ro)

Preţ: între 60 şi 120 lei tratament complet cu produse personalizate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”