Anti-îmbătrânirea, doar o afacere de succes?

Am vorbit de atâtea ori despre faptul că îmbătrânim şi că vom continua să îmbătrânim. Ştim că există multe soluţii pentru a combate semnele îmbătrânirii, unele bune – altele nu. Ştim şi faptul că vom trăi probabil mai mult decât părinţii noştri. Copiii noştri vor trăi probabil mai mult decât noi.
  • Publicat:
Anti-îmbătrânirea, doar o afacere de succes?

Am vorbit de atâtea ori despre faptul că îmbătrânim şi că vom continua să îmbătrânim. Ştim că există multe soluţii pentru a combate semnele îmbătrânirii, unele bune – altele nu. Ştim şi faptul că vom trăi probabil mai mult decât părinţii noştri. Copiii noştri vor trăi probabil mai mult decât noi.

Astfel, normal, cu toţii avem un interes enorm în a înţelege apariţia îmbătrânirii în interiorul corpului nostru! Dat fiind faptul că vom trăi mai mult, vrem să arătăm şi să ne simţim mai bine, pentru mai mult timp. Cerem acest lucru!

Dar de ce? De ce ne pasă atât de mult? De ce ar trebui să ne pese? Suntem doar o societate vanitoasă şi egoistă? Nu cred. Procesul îmbătrânirii este cât se poate de real şi, astfel, influenţează vieţile noastre. Pentru a vă oferi un singur exemplu, în anii 1920 speranţa medie de viaţă a unui bărbat era de 62 de ani.

Guvernul federal al Statelor Unite a stabilit vârsta de pensionare ca fiind 65 de ani astfel încât, altfel spus, cei mai mulţi oameni au muncit până când au murit! Acest lucru nu se mai întâmplă. Acum, când ne pensionăm, avem încă o viaţă în faţă. De fapt, unii oameni vor trăi suficient de mult astfel încât perioada în care au muncit să fie de fapt mai scurtă decât perioada lor ca pensionari. Cred că există mai multe planuri din viaţa noastră în care a arăta şi a ne simţi mai tineri nu reprezintă doar ceva ce ne-am dori, ci, în această lume, o necesitate absolută.

Trebuie să arătăm plini de vitalitate

Cu o durată de viaţă mai lungă şi o stabilitate economică diminuată, mulţi  dintre noi trebuie să lucreze până în ultimii ani de viaţă. Dacă viaţa ne cere să muncim în continuare până la vârsta de 70 sau 80 de ani, vrem să avem ambiţia şi abilitatea de a reuşi, vrem ca oamenii să fie convinşi că avem aceste calităţi.

Şi nu este vorba numai despre aspectul îmbătrânit, ci se referă la felul în care te „prezinţi”, atât în ceea ce priveşte aspectul cât şi vitalitatea. Îi compătimesc pe acei mii de oameni care se confruntă cu  astfel de prejudecăţi. Totuşi, trăim într-o lume reală şi trebuie să vă prezint câteva dintre adevărurile acestei lumi reale: pielea „mai bătrână” arată mai puţin sănătoasă, cu mai puţină vitalitate şi este mai puţin „fericită”. Pielea mai bătrână creează imaginea unui om obosit şi epuizat. Este mai subţire, are mai puţină vitalitate şi este mai puţin radiantă. Muşchii lăsaţi fac faţa să arate obosită şi neîngrijită.

Şi asta nu e tot. Muşchii lăsaţi ai corpului nostru şi organele „obosite” se văd în ţinuta, comportamentul şi încrederea noastră de sine. Dacă ne simţim obosiţi, arătăm obosiţi.

De aceea, trebuie să ne asigurăm, încă din tinereţe, că prevenim îmbătrânirea şi că o vom întâmpina cu energie, vitalitate şi stare de bine! „Eşti ceea ce mănânci” nu e un mit. E un adevăr care trebuie urmat. O alimentaţie sănătoasă combinată cu mişcare fizică zilnică ne va ajuta pe fiecare dintre noi să îmbătrânim frumos!

Anti-îmbătrânirea: următoarea piaţă de 1 triliard de dolari

Tu şi milioane de oameni ca tine, speră şi se aşteaptă să arate şi să se simtă pe cât se poate de tineri până în ultimii ani de seniorat. Îmi place expresia „anii de aur”. Aurul este metalul cel mai pur. Are o culoare şi o strălucire unicp, ceea ce îl face atât de frumos. Nu îşi pierde strălucirea. Nu rugineşte. Nu îşi pierde niciodată integritatea dacă este supus la căldură sau presiune extremă. Sunt câteva asemănări destul de bune cu generaţia mai în vârstă. Cred că fiecare dintre noi îşi doreşte să „strălucească” pe parcursul întregii vieţi. De aceea, tu şi eu avem interesul legitim de a îmbătrâni frumos.

Cercetările de piaţă dovedesc faptul că domeniul anti-îmbătrânirii reprezintă o afacere uriaşă în întreaga lume. Un studiu realizat în anul 2009 arată faptul că milioane de dolarii sunt cheltuite în fiecare an pentru o gamă largă de produse şi servicii anti-îmbătrânire.

Alege înţelept!

Înainte de a investi puternic în viitorul bătrâneţii tale, trebuie să te informezi. Să deţii toate datele necesare.

Atunci când decizi care sunt produsele care vor susţine cel mai bine nevoile bătrâneţii tale nu trebuie să uiţi că produsele sunt atât de bune pe cât de bună e ştiinţa din spatele lor. Poţi găsi o mulţime de produse pe piaţă care să se adreseze nevoilor tale, însă cum rămâne cu sursa?

Ideea este că nu trebuie să alegi un produs doar pentru ambalaj sau pentru felul în care miroase. Trebuie să cercetezi cu atenţie, să te auto-studiezi, să îţi înţelegi nevoile şi abia apoi să alegi un produs căruia să-i fii veşnic credincioasă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân