Albeşte-ţi dinţii fără durere! Alege laserul dentar

Pentru ca în aceste clipe să poţi să te bucuri din tot sufletul, trebuie să te asiguri că ai şi un zâmbet fără pată. Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, fiind extrem de căutat în perioada sărbătorilor.
  • Publicat:
Albeşte-ţi dinţii fără durere! Alege laserul dentar

Sărbătorile de iarnă înseamnă pentru noi momente frumoase petrecute alături de cei dragi.

Pentru ca în aceste clipe să poţi să te bucuri din tot sufletul,  trebuie să te asiguri că ai şi un zâmbet fără pată. Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, fiind extrem de căutat în perioada sărbătorilor.

Mulţi pacienţi care vizitează cabinetul stomatologic evită însă un tratament cosmetic din cauza durerii provocate de procedura de albire.

Din fericire, metodele clasice de albire, disponibile în majoritatea cabinetelor stomatologice, au fost înlocuite de tehnologii laser ce micşorează sau chiar elimină sensibilitatea dentară.

Utilizarea laserului reprezintă o nouă etapă în evoluţia medicinei dentare şi prezintă avantaje multiple atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici.

Laserul dentar este o modalitate precisă şi eficientă de efectuare a manevrelor stomatologice. Acesta selectează cu precizie ţesutul bolnav şi nu încălzeşte ţesuturile înconjurătoare, diminuând considerabil durerea.

Unul dintre cele mai folosite modele de laser este Light Walker, aparat de ultimă generaţie ce diminuează în proporţie de 90% durerea. Laserul dentar este rezultatul a două tehnologii incorporate într-un singur aparat: laserul utilizat în tratamentul ţesuturilor dentare dure (carii, rezecţii apicale, etc.) şi laserul pentru tratamentul ţesuturilor moi.

„Printre beneficiile folosirii laserului dentar enumerăm faptul că nu necesită suturare dupa intervenţia chirurgicală, coagularea este foarte bună şi efectul bacteriacid este puternic. De asemenea, laserul ajută  la reducerea disconfortului şi inflamaţiei postoperatorii, iar regenerarea ţesuturilor şi vindecarea este mult mai rapidă.” a declarat doctor Dr. Gorea Oleg, medic stomatolog în cadrul clinicii Dentland.

Un lucru foarte important de menţionat este acela că utilizarea laserului nu necesită anestezie injectabilă şi poate fi folosit în siguranţă pentru copii şi femei însărcinate.

“Domeniile în care poate fi utilizat laserul dentar sunt diverse, iar pacienţii apreciază siguranţa şi profesionalismul medicilor care folosesc acest aparat.
Pe lângă albirea dentară, laserul dentar mai poate fi folosit in tratamentul non-contact al cariilor, tratamentul sensibilităţii dentare, ortodonţia, tratamentele endodontice, inflamaţiile gingivale, parodontoze, parodontite, periimplantite (cu o vindecare este completă după una sau două şedinţe), frenectomii şi frenuloplastia, îndepărtarea tumorilor benigne, tratamentul aftelor bucale (pot fi vindecata în doar o şedinţă), tratamentul leziunilor herpetice bucale (vindecarea în doar 1-2 şedinte, în funcţie de mărimea acestora) şi tratamentul inflamaţiei articulaţiei temporomandibulare. Astfel, de sărbători nu există nici un motiv pentru care să nu uitaţi de durere şi să vp bucuraţi de un zâmbet strălucitor.”  Dr. Gorea Oleg, medic stomatolog în cadrul clinicii Dentland.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân