Adio riduri! Poţi fi cu 10 ani mai tânără, în doar câteva ore

,Pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitatea de regenerare a celulelor pielii este din ce în ce mai scăzută. Ridurile fine de la colţurile ochilor, de pe frunte sau dintre sprâncene sunt printre primele care apar imediat după vârsta de 20 de ani.
  • Publicat:
Adio riduri! Poţi fi cu 10 ani mai tânără, în doar câteva ore

Ridurile, inamicul numărul 1 al frumuseţii, nu mai reprezintă demult o ameninţare. Medicii esteticieni propun soluţii rapide de întinerire facială, cu ajutorul cărora putem să ne recâştigăm tinereţea dintre cele mai diverse. Tratamentele cu toxină botulinică, acidul hialuronic, peelingul sau dermabraziunea vin în ajutorul persoanelor care îşi doresc un ten de invidiat, în doar câteva ore.

Trecerea anilor, mai ales la femei, se manifestă în primul rând la nivelul feţei, al gâtului şi al decolteului. Simţitor, pielea îşi pierde din elasticitate, iar ridurile îşi fac treptat apariţia. Prevenirea cutelor inestetice este dificilă, iar atunci când acestea se instalează, devin o problemă greu de ascuns cu trucuri cosmetice.

,,Pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitatea de regenerare a celulelor pielii este din ce în ce mai scăzută. Ridurile fine de la colţurile ochilor, de pe frunte sau dintre sprâncene sunt printre primele care apar imediat după vârsta de 20 de ani, şi pot cunoaşte o ascensiune rapidă în funcţie de gradul de hidratare al tenului şi expresivitatea feţei”, avertizează dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician.

Medicii esteticieni ne oferă astăzi o gamă largă de soluţii pentru întinerirea facială şi îmbunătăţirea aspectului pielii, cele mai eficiente fiind tratamentele cu toxina botulinică, injecţiile cu acid hialuronic, liftingul facial prin mezoterapie, peelingul şi dermoabraziunea. Astfel, în doar câteva ore şi prin intermediul unor proceduri puţin solicitante pentru organism, se poate redobândi un ten sănătos şi plin de elasticitate.

Toxina botulinică – cel mai cunoscut remediu în estomparea ridurilor

Injecţiile cu această substanţă reprezintă unul dintre cele mai cunoscute procedee de întinerire facială. Acesta acţionează asupra ridurilor prin vasodilataţie, determinând relaxarea şi întinerirea tegumentului. Efectele unei injecţii cu toxină botulinică sunt vizibile încă din primele 24 de ore după intervenţie, dar rezultatul final poate fi apreciat după o perioadă de 7-14 zile.

Persoanele care doresc să apeleze la injecţii cu toxină botulinică trebuie să ştie că acestea au un efect limitat, care poate dura între 3 şi 6 luni, în funcţie de diluţie, porţiunea afectată şi toleranţa personală, după care procedura este necesar să se repete. Acest tip de intervenţie are un grad scăzut de dificultate şi nu necesită internare sau anestezie locală, iar prin intermediul ei se pot trata ridurile de la nivelul superior al feţei”, sfătuieşte Dr. Dan Mihail Stana.

Acidul hialuronic – cea mai rapidă alternativă antiaging

Acidul hialuronic este utilizat de esteticieni atât pentru umplerea ridurilor cât şi pentru mărirea buzelor, acţionând în profunzimea stratului pielii, unde formează un film transparent, invizibil şi elastic. Datorită faptului că această substanţă apare în mod normal în corpul uman, toleranţa organismului faţă de ea are un grad mai ridicat. Rolul acidului hialuronic este de a proteja şi conserva caracteristicile principale ale pielii, menţinând-o sănătoasă, vitaminizată şi elastică.

Liftingul facial prin mezoterapie – cocktailul frumuseţii

Mezoterapia este o procedură de întinerire facială prin intermediul căreia pielea devine mai luminoasă, elastică şi naturală, obţinându-se un efect denumit „meso-glow effect” sau „efect de strălucire”. Prin introducerea acidului hialuronic în cadrul substanţelor utilizate în acest proces efectul este de „meso-lifting”, iar prin reducerea ridurilor de la nivelul feţei se obţine efectul de „meso-botox”, ce conferă pielii un aspect proaspăt.

Peeling-ul – trucul frumuseţii îndelungate

Dacă ai un ten încărcat şi lipsit de vitalitate, peeling-ul este procedura ideală la care trebuie să apelezi. Efectele sale nu sunt vizibile doar la suprafaţă, ci şi asupra epidermei şi dermei, deoarece distruge celulele moarte ale stratului cornos. Esteticienii recomandă această intervenţie persoanelor care au riduri sau cicatrici profunde şi nu doresc o operaţie chirurgicală.

Dermabraziunea – reţeta tenului perfect

Această procedură estetică se aseamănă peeling-ului, dar necesită o pregătire în prealabil a pielii, prin îngheţarea suprafeţei care va fi tratată. Îndepărtarea aspectului inestetic se realizează cu ajutorul unui aparat cu motor rotativ şi o perie rigidă, ce acţionează la nivelul suprafeţei tenului. Astfel, pielea se regenerează şi capătă o textură şi un aspect vizibil îmbunătăţit.

Indiferent de procesul estetic la care se apelează, specialiştii recomandă o alimentaţie echilibrată, bogată în vitamine, fibre şi proteine, precum şi folosirea produselor dermatologice specifice tipului nostru de ten.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Părul frumos este în primul rând curat
Părul frumos este în primul rând curat
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân