Adio pete pigmentare şi piele uscată după vacanţă!

An de an aşteptam cu nerăbdare razele soarelui, vacanţa şi clipele petrecute pe plajă, pentru a ne bucura la final de un bronz auriu, o piela creola cu aspect seducător.
  • Publicat:
Adio pete pigmentare şi piele uscată după vacanţă!

An de an aşteptam cu nerăbdare razele soarelui, vacanţa şi clipele petrecute pe plajă, pentru a ne bucura la final de un bronz auriu, o piela creola cu aspect seducător.

În ciuda beneficiilor vitale ale soarelui care ne aduce pe lângă bronzul mult dorit şi sănătatea oaselor, prin sinteza în piele a vitaminei D care prin fixarea calciului în oase asigură creşterea şi combate osteoporoza, are efecte antidepresive şi ameliorează unele boli dermatologice, în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi şi de efectele mai puţin benefice cum sunt apariţia petelor pigmentare şi uscarea pielii.

De foarte multe ori după o vacanţă petrecută sub razele soarelui, pielea ne rămâne uscată şi crăpată, iar în locul bronzului natural rămân pete mici închise la culoare, iar odată cu vârsta acestea apar şi mai pregnant pe mâini, pe decolteu, umeri, fata şi chiar şi micile pete maronii ce seamănă cu pistruii.

Tehnologia disponibilă astăzi în medicină estetică ne oferă soluţii minim invazive pentru a elimina aceste pigmentari nedorite ce apar după expunerea la soare, cât şi soluţii pentru hidratarea intensă a pielii prin aparatura laser Sciton şi injectările cu complex de vitamine şi acid hialuronic – Redensity Skin, dar şi soluţii de îngrijire în intimitatea căminului prin cosmeceuticele ce conţin aceeaşi concentraţie de RHA (acid hialuronic rezistent) ca şi fillerele.

”Petele pigmentare reprezintă acumulări de melanină, care apar sub acţiunea razelor ultraviolete, atunci când secreţia acestui pigment scapa de sub control şi se produce în exces. Acestea apar indiferent de tipul şi culoarea pielii şi dacă sunt lăsate netratate ele se fixează din ce în ce mai bine sub piele, aşa că îndepărtarea lor se va face în mai multe şedinţe. Tratamentul noninvaziv Forever Young BBL are efecte demonstrate clinic mai ales în cazul melasmei, postruilor şi petelor de soare, de aceea este cea mai indicată soluţie la final de vară dacă ne dorim o piele curată, cu o culoarea uniformă. Pe de altă parte să nu uităm că după o vacanţă la mare, pielea noastră este agresată de nisip, apa de mare, radiaţii, de aceea trebuie să acordăm o atenţie sporită hidratării, nu doar superficial prin creme hidratante, ci printr-un cocktail de vitamine şi acid hialuronic puternic hidratante în profunzime cum este Redensity Skin, urmate apoi de tratament constant cu linia de cosmeceutice de la Teoxane – serul cu acid hialuronic RHA. Tehnologia modernă folosită în clinicile din întreaga lume şi de către vedetele de la Hollywood au în vedere atât prevenţia, cât şi repararea tuturor acelor aspecte cauzate de soare”, explică Andreea Iftimie, medic estetician şi manager medical al clinicii FAZZADA.

Petele pigmentare atenuate cu ajutorul laserului

Tratamentul Forever Young BBL este în momentul de faţă cea mai puternică şi eficientă unealtă pe care o avem disponibilă pentru a trata pielea lezată de soare. Aşadar, lumina BBL (lumina broad bând light) denaturează pigmentul din pata pigmentară (modificându-i culoarea) şi acţionează asupra modelului de expresie genetică al pielii îmbătrânite pentru a semăna cu cea tânără.

Se recomandă trei, patru şedinţe pe an, pe tot parcursul vieţii. Nu este genul de tratament pe care îl faci o dată sau de două ori şi vezi rezultate, ci este o rutină de îngrijire care face timpul reversibil. În timpul şi după tratament, expunerea la soare trebuie limitată şi se impune folosirea unei creme cu protecţie ridicată.

Hidratare intensă, în profunzime cu acid hialuronic

Soluţiile pentru hidratarea intensă vizează atât tratamente ce se pot realiza punctual prin injectări, cât şi o rutină zilnică prin aplicarea cosmeceuticelor cu acid hialuronic, care pot fi folosite şi acasă.

Redensity Skin este un tratament de redensificare prin care se accesează tenul în profunzime. Această formulă de acid hialuronic este special creată pentru a reda pielii strălucirea, luminozitatea, hidratarea şi elasticitatea pierdută şi pentru a elimina imperfecţiunile fetei. Tratamentul este ideal pentru tenul fără tonus şi strălucire, dar şi pentru riduri şi linii fine. Redensity Skin acţionează eficient asupra ridurilor superficiale şi profunde chiar de la prima folosire, fiind un produs unic aflat la graniţa dintre fillere şi mezoterapie, care conţine un acid hialuronic special alături de un complex dermorestructurant compus din vitamine, minerale şi antioxidanţi, care recrează calităţile unui ten tânăr şi anume redensifica pielea şi îi redă capacitatea de strălucire.

Pentru menţinerea efectelor pe o perioadă îndelungată se recomandă folosirea cosmeceuticelor Teoxane, complementare tratamentelor de redensificare a pielii cu acid hialuronic. Acestea incorporează tehnologia unică RHA® şi conţin o alăturare eficientă de complexe care lucrează pentru îmbunătăţirea aspectului pielii, chiar în intimitatea propriului cămin. Practic aceste produse conţin aceeaşi concentraţie de acid hialuronic precum fillerele.

RHA Serum este este produsul cu cea mai mare concentraţie de RHA, Novhyal® Biotech-G şi Complex de Restructurare Dermică. Toate aceste elemente ajută la reactivarea mecanismelor naturale de regenerare a pielii, care este mai hidratata şi devine astfel mai netedă. Testele realizate în cadrul unui laborator independent au demonstrat că nivelul stresului oxidativ cauzat de 24 de ore de expunere la razele UVA a fost redus cu 27%, aşadar produsele joacă un rol important pentru prevenirea îmbătrânirii pielii datorată razelor soarelui. Utilizat în fiecare zi, produsul conţine o serie de antioxidanţi puternici care blochează radicalii liberi responsabili pentru îmbătrânirea prematură a pielii. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân