7 secrete ale unui machiaj rezistent de vară

Vara, atunci când temperaturile urcă atât de mult încât cresc disconfortul termic, fata începe să transpire foarte tare. Din acest motiv este destul de greu pentru un machiaj normal să se menţină pe suprafaţa tenului. Există, însă, câteva trucuri la care poţi să apelezi, facilitând păstrarea make-up-ul pe toată durata zilei. Andreea Haş, make-up artist, îţi va dezvălui câteva secrete!
  • Publicat:
7 secrete ale unui machiaj rezistent de vară

Vara,  atunci când temperaturile urcă atât de mult încât cresc disconfortul termic, fata începe să transpire foarte tare. Din acest motiv este destul de greu pentru un machiaj normal să se menţină pe suprafaţa tenului. Există, însă, câteva trucuri la care poţi să apelezi, facilitând păstrarea make-up-ul pe toată durata zilei. Andreea Haş, make-up artist, îţi va dezvălui câteva secrete!


Începe cu o demachiere corespunzătoare
„Pregătirea tenului înainte de aplicarea machiajului este esenţială pentru orice tip de piele, ajutând că produsele cosmetice să reziste mai mult. De asemenea, trebuie să se apeleze la produse waterproof, pentru a garanta o rezistenţă pe tot parcursul zilei.”, precizează Andreea Haş.

Investeşte într-o bază de machiaj
Baza de machiaj sau primerul nu ajută doar la o mai bună aplicare a machiajului, ci funcţionează ca un strat protector între piele şi produsele cosmetice, prevenind blocarea porilor şi asigurând o rezistenţă sporită machiajului. În lipsa primerului, machiajul nu persistă mai mult de 3 ore pe un ten uleios, iar în prezenţa sa, fardurile îşi menţin aspectul cel puţin 6-8 ore. Insistă cu aplicarea bazei de machiaj în zona T (frunte, nas şi bărbie), imediat după ce ai curăţat tenul cu loţiunea tonică.

Optează pentru un fond de ten de durată
Fondul de ten cu efect matifiant este o necesitate absolută în machiajul potrivit pentru tenul gras. Exceptând faptul că ţine sub control apariţia sebumului la suprafaţă, acest produs cosmetic acoperă imperfecţiunile tenului şi fixează fardul de obraz. Este foarte important să optezi pentru un fond de ten profesional, care să fie cu maximum un ton mai închis decât nuanţa naturală a tenului. Formulele lucioase, de culori închise, accentuează aspectul inestetic al unui ten uleios.

Ascunde micile imperfecţiuni
Dacă ai tenul gras şi doreşti să îţi ascunzi cearcănele, soluţia este să aplici o bază de machiaj specială pentru ochi, care va acţiona ca o peliculă fină între piele şi fard. Sebumul nu mai ajunge atât de uşor la machiaj, care va rezista mai mult în varianta să uniforma.

Fixează machiajul
„Este posibil să ai tendinţa de a folosi mai multă pudră compactă decât ar fi normal, aplicată în nenumărate straturi de-a lungul zilei, pentru a menţine aspectul mat al tenului transpirat. Aceasta este o greşeală, deoarece nu faci altceva decât să blochezi porii deja dilataţi, să devină mai vizibili şi să creşti predispoziţia la acnee şi puncte negre.”, spune make-up artistul Andreea Haş.

Însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţi definitiv la pudră de faţă! Optează pentru o pudră compactă matifianta whaterproof, translucidă, pe bază de minerale, pe care să o aplici într-un strat subţire după ce fondul de ten se fixează bine. Pudră minerală va absorbi eficient sebumul, ajutând tenul să rămână mat, uniform şi lipsit de luciu.

Privire pătrunzătoare rezistenta la apă
Dacă nu vrei să fi stresată de starea machiajului tău, apelează la un produs mascara rezistent la apă. Acesta conţine uleiuri volatile care se evaporă instantaneu, lăsând în urmă un strat strălucitor pe gene, pentru o privire luminoasă.

Joacă-te în culori
Alege farduri cremoase în loc de cele pudră, dacă îţi doreşti un machiaj rezistent. Fardurile cremoase adera mai bine la piele, rezistând mai mult timp pe pleoape. Pentru zi, foloseşte farduri de vară în culori naturale, iar pentru seara poţi opta pentru culori mai închise.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân