5 tips-uri pentru un look natural

Deşi pentru şedinţele foto cu modele şi vedete (Iulia Vîntur, Laura Cosoi sau Paula Seling) realizează lookuri intense, make-up artistul Mihaela Vasile adoră machiajul natural. Îţi oferă cinci sfaturi esenţiale prin care să-l poţi realiza.
  • Publicat:
5 tips-uri pentru un look natural

Deşi pentru şedinţele foto cu modele şi vedete realizează lookuri care mizează pe strălucire şi culoare, make-up artistul Mihaela Vasile adoră machiajul natural. Îţi oferă cinci sfaturi esenţiale prin care să-l poţi realiza.

1. Buze seducătoare

Dacă ai nevoie de mai mult volum, evită rujurile mate şi alege-le pe cele hidratante sau glossurile. Iar pentru ca rujul să reziste mai mult timp, colorează-ţi buzele cu un creion în aceeaşi nuanţă. Atenţie! Cu cât înaintezi în vârstă, din cauza ridurilor din jurul buzelor, renunţă la gloss pentru că are tendinţa să migreze în pliurile acestora. Optează pentru un ruj mat.“

2. Ten uniformizat

E foarte important să alegi o nuanţă şi o textură potrivită, astfel încât, după ce ai aplicat fondul de ten să devină invizibil. „Întinde-l cu ajutorul degetelor, cu mişcări circulare, aşa cum procedezi cu crema de faţă.“ Dacă ai mici imperfecţiuni, foloseşte un corector într-un strat fin, prin tapotare. Aplică pudră doar dacă simţi nevoia.

3. Blush luminos

Achiziţionează-ţi un blush cremos cu care poţi reda „viaţă“ întregii feţe. Foloseşte-l pe pleoape, în locul fardului, pentru luminozitate, după ce ai aplicat un primer. Apoi, colorează delicat pomeţii şi buzele. Ai grijă să alegi o nuanţă care să te flateze: bronz dacă ai tenul măsliniu şi piersica dacă ai tenul deschis şi mediu. Efectul este uimitor.

4. Sprâncene definite

Pentru a le defini, ar fi bine să alegi un creion sau un fard apropiat de nuanţa naturală. „Nu colora în totalitate forma pe care o ai pentru că îngroaşă prea mult sprâncenele şi înăspreşte trăsăturile. Dacă le-ai accentuat prea mult, le poţi estompa cu ajutorul unui corector, care folosit la baza acestora, oferă luminozitate şi iluzia de lifting al pleoapelor.“

5. Gene lungi

După ce ai finalizat machiajul ochilor, mascara e definitorie pentru o privire intensă.„Ai grijă să ştergi bine genele de fond de ten şi pudră înainte de a o aplica, pentru că va încărca produsul şi-l va face să reziste mai puţin timp. Foloseşte-l de la baza genelor, cu mişcări de zig-zag şi răsucire. Dacă te-ai stropit, foloseşte un beţişor de urechi uscat.“

Pentru a evidenţia frumuseţea naturală a actriţei Ramona Hanganu, make-up artistul a pus în aplicare jocul de lumini şi umbre, nuanţele nude aplicate pe pleoape, buzele de culoarea piersicii şi sprâncenele bine definite.

 

Articol preluat din revista InStyle Romania.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”