5 reguli pentru un păr sănătos

Detoxifierea corectă a părului este primul pas pentru un aspect sănătos şi strălucitor în noul an, iar acest lucru poate fi realizat prin cinci metode recomandate de celebrul stilist londonez Richard Ward.
  • Publicat:
5 reguli pentru un păr sănătos

Detoxifierea corectă a părului este primul pas pentru un aspect sănătos şi strălucitor în noul an, iar acest lucru poate fi realizat prin cinci metode recomandate de celebrul stilist londonez Richard Ward, potrivit femalefirst.co.uk.

Iată în ce constă dieta de detoxifiere a podoabei capilare!

5 paşi pentru un păr frumos

Curăţaţi părul în profunzime

După sezonul petrecerilor, când părul a fost supus tratamentelor cosmetice şi produselor de styling, este important ca acesta să fie spălat şi curăţat în profunzime de impurităţile acumulate la rădăcina firului de păr. Folosiţi pentru spălat şampoane de detoxifiere, care curăţă şi hrănesc scalpul.

Periaţi părul cu grijă

Deoarece părul are tendinţa să se rupă, se recomandă folosirea unui pieptene sau a unei perii care să descurce părul cu uşurinţă, fără să îl electrizeze, lăsându-l neted şi moale.

Urmaţi o dietă sănătoasă

Alimentaţia influenţează direct aspectul părului – prin urmare o dietă echilibrată este esenţială pentru sănătatea părului. Includeţi în dietă alimente care stimulează circulaţia sangvină, cum ar fi nucile şi alunele, seminţele şi fructele de pădure. Astfel, este asigurată o circulaţie optimă a sângelui la nivelul foliculilor firelor de păr, pentru un aspect sănătos şi strălucitor.

Folosiţi săptămânal o mască de păr

Mai ales pentru părul uscat şi deteriorat, care a fost întins cu placa, se recomandă folosirea o dată sau de două pe săptămână a unei măşti de păr, care se aplică pe părul umed şi se lasă 15 minute să acţioneze.

Mergeţi regulat la coafor

Mergeţi la coafor o dată la 6 – 8 săptămâni pentru tăierea vârfurilor, astfel încât părul să aibă un aspect ordonat şi bine definit. Părul care a fost lăsat să crească mai mult de 12 săptămâni va arăta uscat şi în dezordine, dar şi lipsit de stil.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”