5 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă vrei să atenuezi ridurile de expresie

Îţi faci griji în privinţa ridurilor de expresie şi a liniilor fine? Ridurile de expresie pe care le-am căpătat de-a lungul anilor nu vor dispărea ca prin minune şi trebuie sa ne obişnuim cu ideea că tot ce putem face este să nu le lăsăm să se adâncească. Acestea sunt semne naturale ale trecerii timpului, dar dacă eşti deranjată de aspectul lor poţi încerca recomandările noastre pentru a le ameliora!
  • Publicat:
5 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă vrei să atenuezi ridurile  de expresie

Îţi faci griji în privinţa ridurilor de expresie şi a liniilor fine? Ridurile de expresie pe care le-am căpătat de-a lungul anilor nu vor dispărea ca prin minune şi trebuie sa ne obişnuim cu ideea că tot ce putem face este să nu le lăsăm să se adâncească. Acestea sunt semne naturale ale trecerii timpului, dar dacă eşti deranjată de aspectul  lor poţi încerca recomandările noastre pentru a le ameliora!

Câteva trucuri pot transforma ridurile de expresie de pe frunte, din colţul ochilor sau din jurul gurii!

1. Bea mai multă apă!

Dacă eşti deshidratată pielea ta va fi de asemenea afectată. Deshidratarea duce la uscarea pielii. Cu cat este mai uscată şi mai deshidratată, cu atât pielea este mai predispusaă să facă riduri şi linii fine. Aşa că fii sigură că bei suficientă apă şi îi oferi tenului tău hidratarea de care are nevoie. (Citeşte aici mai multe despre hidratarea corectă!)

2. Foloseşte un primer

Un primer de calitate face minuni pentru liniile fine de expresie. Îţi ascunde ridurile şi împiedică machiajul să se “adune”  în ridurile de pe frunte. Un primer cu particule strălucitoare reflectă lumina şi camuflează micile imperfecţiuni. 

3. Încearcă să-ţi faci breton

Pentru a-ţi masca ridurile de pe frunte ai putea încerca să-ţi faci un  breton lung.  Ascunde ridurile transversale de pe frunte, lucru care transformă bretonul în cea mai accesibilă şi inofensivă terapie anti-aging.

4. Măştile de faţă sunt un must

Măştile de faţă antirid, pregatite chiar de tine, fac minuni în privinţa tenului tău.  Împotriva ridurilor, poţi folosi argila în combinaţie cu avocado deoarece aceste ingrediente alcătuiesc un cocktail imbatabil contra ridurilor, stimulând producţie de colage şi efectele îmbătrânirii la nivelul epidermei.

5. Împrieteneşte-te cu cremele cu retinol

Foloseşte o cremă hidratantă cu retinol sau peptide. Există numeroase ingrediente anti-aging minunate, dar fără îndoială, unul din superstarurile acestei categorii este retinolul. Crema  va stimula producţia de colagen care va umple ridurile fine şi le va reduce aspectul uscat. În ciuda reputaţiei retinolului, nu toate tipurile de ten îl tolerează, sau îl tolerează doar în cantităţi mici, mai ales dacă este folosit zilnic. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân