3 paşi pentru a preveni exfolierea unghiilor

Exfolierea unghilor poate fi prevenită. Acest proces poate fi legat şi de folosirea unei acetone dure. Iată unde greşeşti şi ce soluţii ai la îndemână!
  • Publicat:
3 paşi pentru a preveni exfolierea unghiilor

Exfolierea unghiilor rămâne o problemă pentru tot mai multe femei. Aceasta poate fi cauzată atât de factori interni, cât mai ales de factori externi. Dacă vrei să scapi de această problemă, urmează aceste sfaturi! Iată ce spune Adina Cepoi, trainer Jessica Romania:

Pileşte-ţi unghiile într-un singur sens. Pentru a evita exfolierea, este important să ţinem cont de faptul că unghia este o lama cornoasă, formată din mai multe straturi de keratină suprapuse. Din acest motiv, ea trebuie pilită într-un singur sens, cu mişcări uşoare, ca şi cum ai cânta la vioară. Mişcările înainte-înapoi trebuie evitate.

Înmoaie unghiile înainte de a le tăia. Tăierea sau scurtarea unghiei se face întotdeauna după înmuierea acesteia, când straturile de keratină au fost extinse.

Alege o acetonă blândă. „Exfolierea unghiei poate fi cauzată şi de folosirea unei acetone dure, care usucă foarte tare unghia. Recomand întotdeauna o acetonă de tip balsam, care protejează unghia şi cuticula împotriva uscării excesive”, susţine specialistul.

Exfolierea unghiilor  poate aparea însă şi la debutul unor boli dermatologice sau în afecţiuni sistemice severe. ”Dacă suspectăm o infecţie fungică cerem un examen micologic local, dacă avem în vizor o boală internă se vor lua analize de sânge specifice bolii respective, iar dacă avem în vedere o tumoră locală se poate preleva o biopsie, care se trimite la examen histopatologic”, spune dermatologul Smaradana Nica.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum poţi obţine un bronz perfect
Cum poţi obţine un bronz perfect
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”