3 măşti cu dovleac care te fac mai frumoasă

Uită de cafeaua cu o aromă delicioasă de dovleac, de produsele de patiserie sau de petrecerile de Halloween! Leguma vedetă a sezonului surprinde şi cu beneficiile sale asupra înfrumuseţării. Ţi-am pregătit 4 măşti minunate care hrănesc pielea, părul şi corpul, cu zero calorii!
  • Publicat:
3 măşti cu dovleac care te fac mai frumoasă

Uită de cafeaua cu o aromă delicioasă de dovleac, de produsele de patiserie sau de petrecerile de Halloween! Leguma vedetă a sezonului surprinde şi cu beneficiile sale asupra înfrumuseţării.

Ţi-am pregătit 4 măşti minunate care hrănesc pielea, părul şi corpul, cu zero calorii!

1.  Mască pentru un păr strălucitor

Dovleacul este bogat în potasiu şi vitamina A, ceea ce îl transformă într-un element puternic hidratant pentru părul uscat şi deteriorat (mai ales atunci când este combinat cu miere de albine).

Ai nevoie de:

2 căni de dovleac fiert

1 lingură de miere de albine

1 lingură ulei de cocos

1 lingură iaurt simplu

Amestecă  mai întâi dovleacul pasat cu iartul, apoi adaugă uleiul de cocos şi mierea de albine. Acoperă uniform părul de la rădăcini până la vârfuri cu pasta obţinută şi masează-ţi bine scalpul. Las-o să-şi facă efectul timp de 15-20 de minute. La final, aplică şampon, clăteşte părul bine pentru a îndepărta masca şi usucă-l cu prosopul.

2. Mască pentru un ten luminos

O mască cu dovleac poate face minuni pentru tenul tău. Bogat în vitaminele A, C, şi E, care înmoaie pielea, dovleacul acţionează împotriva îmbătrânirii premature a pielii şi protejeză tenul împotriva efectelor razelor UV. Mărul are un efect exfoliant datorită enzimelor pe care le conţine, iar în combinaţie cu dovleacul conferă luminozitate pielii. În plus, laptele acţionează ca un exfoliant chimic şi ajută la curăţarea porilor, iar scorţişoara stimulează circulaţia sanguină şi are propietăţi antiseptice.

Ai nevoie de:

1/2 măr verde

1/4 ceaşcă piure de dovleac

1 lingură de lapte

1 lingură miere de albine

Un vârf de linguriţă de praf de scorţişoară

Mărul se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se adaugă într-un blender cu restul ingredientelor. Amestecaţi toate ingredientele până se omogenizează, apoi aplicaţi amestecul uniform pe faţă. Lăsaţi masca să acţioneze timp de 15 minute, apoi clătiţi cu apă calduţă.

3. Mască pentru o piele catifelată

Bogat în enzime, antioxidanţi şi beta-caroten, dovleacul este un tratament ideal pentru pielea deshidratată, lipsită de vitalitate sau uscată din cauza oscilaţiilor de temperatură. Adaugând la  dovleac un exfoliant clasic precum zahărul brun şi un praf de scorţişoară obţinem un scrub perfect pentru toamnă. Mierea de albine hidratează pielea, iar dovleacul o hrăneşte în profunzime.

Ai nevoie de:

1/2 cană piure de dovleac

1/2 cană de zahăr brun

1 lingură ulei de masline 1 extra-virgin

1 lingură miere de albine

Un vârf de linguriţă de praf de scorţişoară

Se amestecă toate ingredientele, apoi scrubul obţinut se aplică pe corp înainte de a intra la duş şi se masează uşor, cu mişcări circulare. Pentru un efect exfoliant mai puternic, puteţi adăuga un sfert de ceaşcă de zaţ de cafea. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”