3 idei de scrub pentru un corp perfect!

Probabil ai început deja pregătirea corpului pentru vară, ai ţinut deja vreo două diete şi, cu siguranţă, faci vre-un tratament anti-celulită, dar când vine vorba despre îngrijire şi frumuseţe, ce e prea mult, NU strică!
  • Publicat:
3 idei de scrub pentru un corp perfect!

Probabil ai început deja pregătirea corpului pentru vară, ai ţinut deja vreo două diete şi, cu siguranţă, faci vre-un tratament anti-celulită, dar când vine vorba despre îngrijire şi frumuseţe, ce e prea mult, NU strică!

Ştii deja că principala „cheie” pentru picioare ferme, piele netedă şi un corp „gata-de-bronzat” este o exfoliere pe măsură, şi probabil l-ai încercat, nu o dată, pe faimosul „scrub cu cafea”.

Dar nu trebuie să te opreşti aici! Ştiai că ai o mulţime de alte variante? Iată câteva idei de „ingrediente” pentru scrub extrem de eficiente!

Scrub cu lămâie şi seminţe de mac

Vitamina C naturală din lămâie este ingredientul perfect pentru o piele catifelată, ca de bebeluş! Iar dacă adaugi şi macul, energizant şi abraziv, vei obţine cu siguranţă cea mai frumoasă piele de pe plajă!

Ingrediente:

4 lămâi, 1 lingură de seminţe de mac, 230 gr zahăr, 1 linguriţă de esenţă de vanilie, ½ linguriţă de ulei de cocos

Preparare:

Rade coaja de lămâie şi las-o să se usuce aproximativ două ore. Într-un castron, amestecă seminţele de mac, zahărul, vanilia şi coaja de lămâie. Toarnă uleiul de cocos şi amestecă bine compoziţia obţinută. Scrubul este gata! Iar dacă vrei să îl mai foloseşti, îl poţi păstra într-un borcan închis ermetic chiar şi trei luni.

Scrub cu pudră de migdale, cacao şi ulei de cocos

Migdalele sunt un exfoliant perfect, iar antioxidanţii din cacao ajută la regenerarea celulelor pielii. De asemenea, uleiul de cocos conţine acizi graşi Omega-3, numai buni pentru ţinerea bacteriilor la distanţă şi pentru catifelarea pielii!

Ingrediente:

70 gr migdale, 1 lingură cacao, 70 de gr zahăr, 70 de gr ulei de cocos

Preparare:

Zdrobeşte migdalele în blende. Separat, într-un bol, combină pudra de cacao şi zahărul. Adaugă apoi migdalele şi uleiul de cocos şi scrubul va fi gata de a fi aplicat! La fel ca şi în cazul celui cu lămâie, îl poţi păstra într-un borcan, timp de maxim trei luni.

Scrub cu mentă şi cafea

Menta este un ingredient aromatic, folosit şi ca dezinfectant! Alături de cafea, poate să repare celulele pielii, să ofere un aspect de fermitate şi să ajute în lupta împotriva celulitei!

Ingrediente:

70 gr boabe de cafea, 2 linguri de frunze de mentă (sau două pliculeţe de ceai de mentă), 70 gr zahăr, ulei de cocos

Preparare:

Dacă foloseşti frunze proaspete, lasă-le la uscat câteva zile sau „coace-le” în cuptor, la o temperatură mică, timp de aproximativ o oră. După răcirea frunzelor, amestecă-le cu boabele de cafea măcinate, zahărul şi uleiul de cocos. După folosire, poţi păstra amestecul rămas timp de 3 luni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân