15 întrebuinţări inedite pentru lacul de unghii

Am găsit 15 metode prin care lacul de unghii poate fi un ajutor de nădejde în activităţile de zi cu zi.
  • Publicat:
15 întrebuinţări inedite pentru lacul de unghii

Oja se numără printre accesoriile de nelipsit din trusa unei fashioniste adevărate, însă ştiai că aceasta poate fi folosită şi în alte scopuri decât în decorarea unghiilor?

Am găsit 15 metode prin care lacul de unghii poate fi un ajutor de nădejde în activităţile de zi cu zi:

  • Previne decolorarea scrisului de pe etichete

Nu lăsa câţiva stropi de apă să-ţi strice o etichetă pe care ai scris detalii importante (cum ar fi denumirea unei plante sau destinaţia unei chei). Aplică un strat subţire de lac de unghii transparent peste etichetă şi va deveni instantaneu impermeabilă.

  • Sigilează un plic

Nu vrei să pui straturi inestetice de lipici sau scoci peste banda plicului în care ai o scrisoare importantă sau pur şi simplu nicio metodă de a sigila plicul nu dă rezultate? Nimic mai simplu! Pentru o extra-fixare, pune câte o picătură de ojă în fiecare colţ al plicului şi pe mijloc.

  • Nu vezi să bagi aţa în ac?

Aplică un strat subţire de lac de unghii în capătul de aţă ce trebuie băgat în gaura acului şi aceasta va intra mult mai uşor.

  • Ţine la distanţă petele pe piele cauzate de inelele colorate

Toate femeile au în cutiuţa lor cu bijuterii şi accesorii mai puţin quality, mai colorate şi din materiale mai puţin prietenoase cu pielea. Pentru a preveni colorarea pielii de pe degete de la inelele multicolore, aplică un strat de lac transparent în interiorul inelului şi gata, problema este rezolvată!

  • Îţi ţine la un loc şireturile

Ni se întâmplă adeseori să ne trezim cu capetele şireturilor zdrenţuite iar asta ne îngreunează băgatul şireturilor în găuri. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, aplică un strat de ojă colorată pe capete astfel încât acestea să nu se deşire. În plus, culorile aplicate pot da un aer de originalitate şi veselie ţinutei.

  • Fixează…şuruburile

Nu ai la îndemână o şurubelniţă şi trebuie neapărat să strângi şurubul în care se ţine uşa de la cabina de duş? Nicio problemă! Pentru asta avem noi, femeile, o armă secretă. Oja aplicată după strângerea şurubului (după puteri) fixează de minune şi asigură durabilitate.

  • Diferenţiază anumite obiecte

Codifică-ţi anumite lucruri care sunt similare prin adăugarea de ojă colorată. Un bun exemplu poate fi setul de chei. Aplică un punctuleţ roşu de ojă pe cheile de la intrare, galben pe cele de la garaj, verde pe cele de la maşină etc.

  • Poate avea rol de instrument de măsurare

Marchează diferite niveluri în recipiente, cum ar fi cel de apă, săpun, şampon etc.

  • Nu se mai duce firul la ciorap

Dacă ai avut ghinionul să bagi unghia în ciorapii abia cumpăraţi, ai grijă să ai la îndemână o ojă în nuanţa apropiată ciorapului. Aplică un punctuleţ la capetele firului rupt astfel încât să previi extinderea acestei rupturi.

  • Fă-ţi chibrituri waterproof

Aplică lac de unghii transparent pe suprafaţa capătului inflamabil al chibritelor şi astfel vei beneficia de ele chiar dacă te-a prins ploaia sau le-ai scăpat în chiuvetă.

  • Îţi protejează hainele de scaunele “agăţătoare”

Scaunele din lemn care nu sunt lăcuite au o suprafaţă rugoasă, plină de aşchii, care îţi poate agăţa hainele în cel mai nepotrivit moment. Pentru a evita asta, aplică straturi de lac de unghii în locurile periculoase şi relaxează-te fără grija de a-ţi vedea hainele rupte.

  • Îţi personalizează accesoriile

De ce să nu fim altfel cu o pălărie pe care am desenat, cu ajutorul…ojei, o floricică sau un fluture care să ne scoată din anonimat? O ojă cu sclipici colorată este tot ce ai nevoie pentru a-ţi personaliza nu doar unghiile, ci şi garderoba.

  • Dă o notă de prospeţime clasicilor pantofi negri

Nu îţi sugerez să faci asta pe pantofii tăi scumpi, dar o poţi face pe o pereche de pantofi banală, lipsiţi de culoare. Aplică straturi de ojă colorată pe flecurile pantofilor sau, dacă te ţine, pe toată suprafaţa tocului. Te asigur că vei fi unică!

  • Acoperă o zgârietură de pe încălţăminte

Ai intrat cu bocancii într-un „obstacol” de pe drum iar urmările sunt o zgârietură de toată frumuseţea? Scoate arma secretă – oja – din ghiozdan şi aplică un strat dintr-o nuanţă apropiată încălţămintei peste acea urmă.

  • Pune un semn la duş

Tot timpul dai mai la stânga sau mai la dreapta bateriei de duş, neştiind care e poziţia ideală pentru o temperatură optimă? Tot oja te salvează. Setează poziţia duşului la o temperatură agreată de tine şi aplică în acel loc un mic punctuleţ cu ojă colorată pentru ca data viitoare să nu faci un duş ba prea rece, ba prea fierbinte.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Secretele pielii perfecte
Secretele pielii perfecte
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân