10 greşeli de make-up la birou

Machiajul pentru birou poate fi privit ca o adevărată provocare dacă vrei să îţi exprimi individualitatea şi stilul, menţinând în acelaşi timp un look profesional şi sofisticat.
  • Publicat:
10 greşeli de make-up la birou

Machiajul pentru birou poate fi privit ca o adevărată provocare dacă vrei să îţi exprimi individualitatea şi stilul, menţinând în acelaşi timp un look profesional şi sofisticat. De aceea, este bine să eviţi anumite greşeli dacă vrei ca imaginea ta să fie una impecabilă. Iată 10 dintre cele mai importante explicate de make-up artistul Katiuşa Popovici.

1. Execuţi machiajul într-o lumină nepotrivită. În cazul în care aplici machiajul la serviciu, ai grijă la lumină. Becurile fluorescente ar putea conduce la executarea greşită a unui machiaj. Este deosebit de important să aplici machiajul într-un spaţiu cu lumina naturală pentru a-ţi păstra un aspect natural şi sănătos.

2. Foloseşti prea multe nuanţe metalice în rutină zilnică. „Puţină luminozitate nu strica, dar sclipiciul nu este pentru machiajul de birou”, afirma Katiuşa Popovici. Dacă îţi doreşti un machiaj luminos, optează pentru un blush sau un iluminator discret care va da tenului tău o strălucire sănătoasă.

3. Eviţi mereu rujul puternic. „Chiar dacă nu încurajez machiajul strident la birou, dacă vei avea rolul principal în următoarea şedinţă, foloseşte un ruj memorabil! Cu siguranţă vei avea mai multă încredere în tine şi vei atrage atenţia oamenilor asupra buzelor tale şi, implicit, asupra a ceea ce spui”, afirma Katiuşa. În acest sens, un ruj roşu aprins îşi va spune cuvântul.

4. Nu mult fond de ten. Excesul de fond de ten sau pudră îţi poate face faţă să pară încărcată şi să te îmbătrânească. Încearcă doar să îţi maschezi zonele încercănate din jurul ochilor, împreună cu celelalte imperfecţiuni, apoi hrăneşte-ţi tenul cu un fond de ten uşor şi hidratant. O cantitate rezonabilă de fond de ten îţi va crea un aspect minunat, pe când aplicându-l în mod excesiv va provoca un adevărat dezastru.

5. Verifici machiajul prea frecvent. Încearcă să te limitezi la retuşurile esenţiale, spre exemplu înaintea şedinţelor sau a momentelor importante, sau – dacă e cazul – atunci când mergi la baie.

6. Nu-ţi defineşti sprâncenele. O simplă definire a sprâncenelor va face că întregul tău look să pară unul mai îngrijit, retuşat şi profesional. „Sprâncenele îţi definesc fata şi, chiar dacă îţi aplici machiajul perfect, uitând să ai grijă de ele este ca şi când te-ai îmbrăca elegant pentru un eveniment important, dar ai pleca în şlapi”, adăugă Katiuşa Popovici.

7.Aplici insistent un gloss sclipitor. Acesta este din povestea petrecerilor în oraş, în niciun caz pentru machiajul de birou. Ideal este să optezi pentru rujurile mate sau pentru cele cremoase. Şi ţine minte să ai mereu un ruj în geantă, nu ştii când vei avea nevoie.

8. Conturarea agresivă a feţei. Cu toate ştim că tehnica de conturare a devenit deja un trend, dar ai grijă să nu cazi în capcană de a o aplica la birou. „Conturarea poate oferi rezultate extraordinare atunci când este aplicată corect, dar în cazul machiajului pentru birou nu este tocmai recomandată. În această situaţie, este ideal să se meargă pe o nuanţă puţin mai închisă decât cea naturală, pentru a defini liniile fetei, indiferent dacă se foloseşte un fond de ten sau o pudră. Tot ce contează este să nu fie prea mult”, spune Katiuşa.

9. Renunţarea la blush. Multe dintre cele care apelează la tehnica conturării considera că nu mai au nevoie de blush, ceea ce este complet eronat. Blush-ul aduce culoare feţei tale şi îţi evidenţiază pomeţii într-un mod frumos. Trebuie doar să fii atentă să alegi nuanţa potrivită!

10. Treci prin întreg ritualul machiajului la birou. Da, îţi poţi retuşa machiajul la birou – un ruj, o mascară şi o pudră de faţă nu trebuie să îţi lipsească niciodată din geantă -, dar nu aplica toate produsele de make-up în faţa computerului şi a colegilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”