Ingrijeste-ti corpul! Crema face diferenta!

Este foarte adevarat, majoritatea femeilor, chiar daca nu uita de ingrijirea zilnica a fetei si a zonei din jurul ochilor, neglijeaza ingrijirea pielii corpului sau o realizeaza sporadic.
  • Publicat:
Ingrijeste-ti corpul! Crema face diferenta!
Ingrijeste-ti corpul! Crema face diferenta!

Este foarte adevarat, majoritatea femeilor, chiar daca nu uita de ingrijirea zilnica a fetei si a zonei din jurul ochilor, neglijeaza ingrijirea pielii corpului sau o realizeaza sporadic. Si nu ar trebui sa se intample deloc asa. Pielea din zona bustului si a gambelor in special este mai subtire decat cea a tenului si incepe sa sufere din cauza iritatiilor sau a expunerii la razele ultraviolete.

Pentru a avea o piele frumoasa si catifelata trebuie ca zona respectiva sa fie zilnic hidratata si o data la 10 zile trebuie aplicat un gomaj si exfoliata bland, pentru a asigura o mai buna penetrare a ingredientilor activi din cremele de ingrijire.

Ideal ar fi ca aplicarea sa aiba loc imediat dupa dus, in umezeala si caldura salii de baie. Porii sunt atunci mai deschisi si patrunderea ingredientilor activi este mai ridicata. Este adevarat ca in saloanele specializate exista mai multe metode care ajuta la penetrarea mai profund in derm a acestor principii active.

Aplica creme fara parabeni
Cremele cu principii inteligente trebuie folosite zilnic. De asemenea, aceste produse nu trebuie sa contina parabeni. Dar sa aflam cum actioneaza ele si de ce, prin aplicarea lor, nu comitem un gest zilnic inutil. In primul rand, pentru ca in interiorul membranei si nucleului celulelor pielii, exista rezerve ale reintineririi si refacerii dermului si epidermului, dar cu timpul aceste substante „adorm“, in sensul ca scad rezervele energetice celulare sub actiunea cumulata a diversilor radicali liberi. Astfel, rezervele nu mai devin active, elasticitatea scade, apar pete, riduri.

Cremele ProMetaboline
Recent comercializate si in Romania, insa prezente pe piata produselor anti-aging de 20 de ani, cremele de fata si de corp ProMetaboline reactiveaza resursele naturale ale pielii de refacere si sintetizare a fibrelor elastice. Concret, majoritatea celulelor pielii secreta TGF-B1(Transforming Growth Factor), unul dintre cei mai puternici factori regulatori care influenteaza metabolismul celulelor dermului si modeleaza matricea pielii.

El este secretat si in forma latenta, iar prin energia furnizata local, asigura refacerea tesutului. Cu timpul energia scade, de aceea un element activator specific, cum ar fi mesagerul pro-TGF-B1 ajuta acest factor sa devina activ, membrana sa se refaca integral si pielea sa-si recapete catifelarea. Pe astfel de principii se bazeaza multe dintre produsele anti-aging, insa ingrijirea trebuie asigurata sustinut si pe termen lung, mai ales ca refacerea este asigurata de aceasta contributie zilnica. Evident, ca sa eviti coloratiile, stelutele vasculare si ridurile inestetice care apar pe gat si bust, precum si petele si capilarele sparte de pe gambe si coapse trebuie sa eviti expunerea prelungita la soare.

Cate feluri de creme exista?
Creme ocluzive. In aceasta categorie intra cremele care au in compozitie vaselina, ulei mineral sau vegetal. Aceste substante creeaza o pelicula pe fata, izoland-o complet de mediul extern. Astfel se impiedica evaporarea apei din piele si se imbunatateste hidratarea. Recomandate doar pielii uscate si pe perioade foarte scurte.

Emulsii de tipul apa in ulei. Sunt recomandate atat pielii mature si uscate, cat si celei fara eruptii.

Emulsii de tipul ulei in apa. Sunt mai putin grase si sunt recomandate pielii deshidratate, normale. Persoanele cu pielea uscata pot inlocui pe timp de vara crema mai grasa cu aceasta emulsie.

Lotiuni fara ulei. Aceste produse contin substante ca glicerina cu rol de sigilare a apei in piele. Se recomanda pielii acneice sau grase.

Principiile moderne ale produselor cosmetice de ingrijire se bazeaza pe exploatarea potentialului propriu pielii, deci pe activarea factorilor modulatori ai metabolismului celular, existenti chiar in interiorul sau la nivelul membranei celulare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”