Ingredientele pielii care străluceşte

Nu mică mi-a fost mirarea când cosmeticiana mea mi-a recomandat înainte de tratamentul lunar obişnuit de curăţare şi reîmprospătare a tenului: "bea această fiolă!".
  • Publicat:
Ingredientele pielii care străluceşte

Frumuseţea se menţine lucrând din interior. Nu mă refer aici numai la atitudine, ci şi la trucurile ce asigură o piele strălucitoare, ochi senini şi un ten curat, lipsit de umbrele oboselii. Iar ca să completăm întregul tablou, mă refer şi la soluţii pentru tegumente fără unduirile inestetice ale celulitei.

Nu mică mi-a fost mirarea când cosmeticiana mea mi-a recomandat înainte de tratamentul lunar obişnuit de curăţare şi reîmprospătare a tenului: „bea această fiolă!”. Evident, am citit eticheta: colagen marin, complex antioxidant vitaminele C, E, seleniu, acid hialuronic, vitamina B8.

Placebo sau nu, tenul chiar strălucea la finalul tratamentului, fapt ce m-a convins să merg până la capăt cu dubla terapie, internă şi externă. Aşadar, o singură fiolă pe zi (un gust deloc rău) timp de
10 zile, dublată de aplicarea măştii cu acid hialuronic şi apoi a cremei cu colagen pe faţă, gât, decolteu şi umeri.

Pentru cele care au ghinionul de a avea un ten uscat şi sensibil, mai ales pe timpul iernii, fiolele buvabile pot fi completate de capsule ce conţin agenţi de hidratare cu efect mai intens, pe bază de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, alge de mare „dontellia urita” şi vitamina E.

Completaţi efectul terapiilor!

Sunt multe exemple de terapii orale recomandate simultan aplicării terapiilor cosmetice sau a celor care ţin de medicină estetică, invazivă sau nu. Este ştiut că dacă urmează să faci o procedură estetică mai invazivă, de la umplerea ridurilor cu diverse fillere, dar şi lifting, augmentări diverse, ba chiar mezoterapie clasică, trebuie să pregăteşti pielea cu câteva zile înainte pentru a reduce hematoamele, inflamaţia, iritaţia.

Se fac cure vitamina K, vitamina C, izoflavoinoide, extracte de arnică. Local, se aplică vitamina K, heparină, extracte de arnică, iar pe urmele de „înţepare”, unguente calmante.

De multe ori, introducerea fillerelor poate produce, pe lângă leziunea ţesutului subcutanat, o reacţie inflamatorie de tip alergic. Aşa că un antialergic poate face minuni şi grăbi recuperarea.

 
Efecte benefice pentru organism
De altfel, ar fi şi păcat să nu dublezi efectele detoxifierii atunci când intri într-un program intensiv de terapii corporale de tip mecanic, electric, iontoforeza, masaj manual, endermologic sau cu vaccum, toate fiind dedicate stimulării eliminării apei reziduale din ţesuturi.

De obicei, acestea sunt recomandate în pachete de 5-10 şedinţe, iar pe parcursul acestora, se pot consuma ceaiuri detoxifiante sau extracte pe bază de fenicul, ridiche neagră, anghinare, fucus, alge, cireşe sau vişine etc.

Acestea contribuie la îndepărtarea senzaţiei de greutate, elimină aspectul de piele ternă şi stimulează eliminarea apei reziduale din ţesutul subcutan fibros, ce dau aspectul vălurit al celulitei. Produsele de acest fel au, prin conţinutul lor, un efect diuretic mai pronunţat şi se recomandă a fi administrate maximum 
7-10 zile, însoţite de multă hidratare. 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Jeanşii nu mint niciodată…
Jeanşii nu mint niciodată…
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”