Frumusete de vara

In afara vacantei, soarelui si plajei, vara ne aduce si lucruri pe care nu le dorim: arsurile solare, parul uscat, degradat si toate acele efecte negative asupra frumusetii. Iata cateva mici trucuri pentru a evita aceste neplaceri.
  • Publicat:
Frumusete de vara
Frumusete de vara

Efoliere si hidratare

Exfolierea si hidratarea pielii sunt esentiale pentru ca bronzul tau sa dureze cat mai mult. Foloseste un gel de dus exfoliant pentru a indeparta celule moarte de la suprafata pielii, apoi hidrateaza-ti pielea cu o lotiune sau un lapte de corp. Nu numai hidratarea pielii este importanta, ci si hidratarea in totalitate a organismului. De aceea trebuie sa bei cat mai multe lichide si sa consumi fructe si legume cu un continute mare de apa: portocale, cirese, visine, rosii, castraveti, etc.

Bronzeaza-te treptat!

In timpul sezonului rece, cea mai mare parte a corpului tau a fost acoperita de haine si nu a fost deloc expusa la soare. O expunere brusca ii poate dauna, putand sa duca la aparitia arsurilor si uscarii pielii. Pregateste-te pentru plaja cu cateva zile inainte de expunere, folosind un exfoliant si creme hidratante. Daca pielea ta este hidratata, indiferent de ce nuanta va avea bronzul tau, va arata mult mai sanatoasa si mai naturala. In cazul in care incepi vara cu o arsura majora sau un bronz neuniform, iti vei petrece toata vara incercand sa repari asta.

Pastreaza-l blond!

Parul blond capata o nuanta verzuie datorita clorului din apa de la piscina. In bucataria ta se afla rezolvarea pentru aceasta problema. Fa-ti o masca pentru par din ketchup sau din suc de rosii. Maseaza parul si lasa masca sa actioneze timp de 5 – 10 minute, apoi clateste-te. Pigmentul rosu il neutralizeaza pe cel verde iar parul tau blond isi recapata culoarea.

Poluarea iti distruge parul

Daca locuiesti intr-un oras mare, poluarea iti poate distruge parul. Spalatul pe cap zilnic ar trebui sa fie o regula de aur. La fel ca si ficatul, parul tau are nevoie de detoxifiere, prin urmare foloseste regulat un sampon purifiant de buna calitate iar de doua ori pe saptamana foloseste un sampon hidratant dupa samponul tau obisnuit.

Bronz fals… dar frumos

Picioarele bronzate arata foarte bine vara, mai ales pentru ca acesta este anotimpul pantalonilor scurti si al costumelor de baie. Daca alegi o crema autobronzanta, epileaza-te cu o seara inainte de a o aplica. Indeparteaza dungile care pot aparea din cauza cremei autobronzante cu zeama de lamaie.

Trateaza natural arsurile!

In loc sa folosesti lotiunile si cremele obisnuite dupa plaja, incearca sa folosesti gel 100% natural de aloe vera. Gelul de aloe este cel mai bun tratament natural pentru arsurile provocate de soare. Pastreaza-l la frigider, pentru un efect racoritor.

Protejeaza-ti parul!

Pastreaza-ti sanatatea parului. De fiecare data cand mergi la piscina sau la plaja, pune-ti in geanta de plaja un balsam bun si chiar inainte de a intra in apa, aplica putin balsam pe par. Astfel iti vei proteja parul de apa sarata, de clor si de razele soarelui.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Machiajul rezistent la apa: sigur sau nu?
Machiajul rezistent la apa: sigur sau nu?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân