Epilarea inghinală: care este cea mai sigură metodă?

In sezonul cald, epilarea inghinala este un must daca mergi la plaja. Insa presupune grija maxima. Vorbim despre o procedura cosmetica destinata unei zone pline de glande sudoripare care se pot inflama rapid.
  • Publicat:
Epilarea inghinală: care este cea mai sigură metodă?

În sezonul cald, epilarea inghinală este un must dacă mergi la plajă.

Însă presupune grijă maximă.

Vorbim despre o procedură cosmetică destinată unei zone pline de glande sudoripare care se pot inflama rapid.

Mai mult, pielea din sfera genitală este extrem de sensibilă.
 

De ce nu e indicat să foloseşti lama de ras

Cea mai traumatizantă metodă de epilare pentru zona inghinală este  folosirea lamei de ras. Aceasta agresează la maximum zona inghinală. De asemenea, şi ceara poate determina reacţii inflamatorii şi nu numai la nivelul pielii. Structurile ganglionare existente în regiunea inghinală, care nu sunt deloc puţine, vor reacţiona deoarece acestea sunt cele care produc anticorpii, adică “soldaţii” care luptă cu microbii.

Urmarea ar putea fi formarea nodulilor dureroşi în regiunea inghinală. Aşa că, în acest caz, este nevoie de un unguent antiinflamator care se aplică seara, înainte de culcare. Astfel, în mod normal, în 2-3 zile, aceste structuri ganglionare se calmează. Pe de altă parte, epilarea cu ceară poate provoca neplăceri la nivelul pielii.

“Epilarea prin smulgere cu un aparat sau cu ceară irită foliculul sebaceu. Am întâlnit multe paciente cu foliculită la nivelul axilelor sau în zona inghinală”, spune dr. Luminiţa Marinescu, medic primar dermatolog.

Dintre toate metodele de îndepărtare a părului nedorit din sfera inghinală, cea mai puţin agresivă este cea cu ajutorul cremelor special destinate acestui tip de procedură.

Cât de bună este epilarea definitivă?

Cea mai blândă metodă cunoscută până în prezent este epilarea cu lumină înalt pulsată. E adevărat, şi cea mai scumpă. “Pentru o persoană normală este epilarea ideală pentru că se utilizează de puţine ori în timpul anului – sunt suficiente 3 şedinţe pe an”, continuă dr. Luminiţa Marinescu, medic primar dermatolog.

Epilarea cu lumină înalt pulsată distruge foliculii firelor de păr, însă medicul este singurul care poate spune dacă această metodă e sigură. Dacă o persoană prezintă aluniţe pe zona care trebuie epilată, terapia trebuie supravegheată de medic. De asemenea, medicul setează aparatul în funcţie de tipul de piele, de vârstă şi de o eventuală medicaţie pe care o ia persoana în cauză. De exemplu, curele cu antiinflamatoare făcute în timpul epilării pot determina arsuri.

Aleg ulei de măsline sau de susan?

Pentru reducerea disconfortului, nu uita că există produse naturale benefice pentru pielea supusă epilării. Specialiştii americani insistă să foloseşti produse uleioase care te pot feri de eventualele neplăceri asociate acestei proceduri cosmetice.

Este vorba despre uleiul de măsline, de susan sau de jojoba care hrănesc pielea şi o lasă perfect netedă, pentru folosirea ulterioară a lamei de ras, de exemplu. După ce te-ai epilat, se recomandă extractul de aloe, glicerina sau crema de gălbenele.

Paşii epilării inghinale la tine acasă

Dacă nu apelezi la epilarea definitivă care se face într-un cabinet medical, sub supravegherea specialistului, iată ce trebuie să faci în cazul procedurilor cosmetice la domiciliu.

Îţi aplici o soluţie alcoolică pe piele pentru dezinfectare. Apoi îţi masezi tegumentul cu un ulei natural şi laşi circa 10 minute ca acesta să acţioneze. Apoi foloseşti lama, crema epilatoare sau ceara.

Oricare din aceste produse nu trebuie întrebuinţate şi de alte persoane pentru că unele virusuri hepatice pot rezista la temperaturi mai mari de 100 de grade!

După epilare, aplică-ţi un produs natural antiinflamator şi nu purta lenjerie intimă foarte strâmtă care poate agresa şi mai mult pielea deja traumatizată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”