Cum să fii fresh în zilele toride!

Prospeţimea e la mare căutare în zilele când soarele te arde nemilos şi nu ţine cont de nevoile organismului tău. Poţi să-l sfidezi însă dacă ţii cont de regulile alegerii celor mai inspirate cosmetice, a dietei şi a hidratării corecte.
  • Publicat:
Cum să fii fresh în zilele toride!

Prospeţimea e la mare căutare în zilele când soarele te arde nemilos şi nu ţine cont de nevoile organismului tău. Poţi să-l sfidezi însă dacă ţii cont de regulile alegerii celor mai inspirate cosmetice, a dietei şi a hidratării corecte.

Pe timp de vară, frumuseţea fiecăreia dintre noi este asociată obligatoriu şi cu menţinerea senzaţiei de prospeţime. Prin urmare, cosmeticele pe care le foloseşti trebuie să acţioneze delicat asupra pielii, să nu o agreseze şi să o lase să respire.

Texturile lejere ale cremelor şi loţiunilor de corp pot fi aliaţi de bază ai tegumentului în lunile fierbinţi. Iar fără o îngrijire zilnică adecvată, consecinţele neplăcute ale ultravioletelor, prafului, căldurii excesive etc. vor umbri energia şi starea de bine.

De asemenea, pe timp de vară, temperaturile ridicate te fac să transpiri excesiv, iar acest fapt atrage cu sine disconfortul fizic şi mental. Este însă natural şi sănătos ca o persoană să transpire în aceste condiţii.

Practic, expunerea la temperaturi înalte, exerciţiile fizice intense sau stresul emoţional sever pot determina pierderea mai multor litri de lichid prin transpiraţie. Însă transpiraţia excesivă poate fi deranjantă şi poate semnala o problemă serioasă de sănătate, atrag atenţia specialiştii.

Pe lângă vizita la medic şi duşurile periodice, ca să faci faţă zilelor călduroase, te ajută şi ingredientele active cu proprietăţi antibacteriene prezente în antiperspirante.

Îngrijire delicată

Ca să aibă maximum de efect, alegerea şi folosirea deodorantelor se supun unor reguli. Deodorantul se aplică întotdeauna pe pielea proaspăt spălată, altfel este pur şi simplu irosit, susţin specialiştii. Pielea subraţului trebuie să fie epilată, părul din această zonă reprezentând un mediu perfect pentru bacterii. În plus, îndepărtarea părului inestetic ajută la evitarea mirosului neplăcut.

Una dintre opţiunile blânde cu pielea o reprezintă produsele care nu au în compoziţie alcool, coloranţi, parfum sau conservanţi. Acestea sunt ideale şi pentru pielea sensibilă şi intolerantă, ţinând cont de problema frecventă a iritaţiilor apărute în zona mai sensibilă a axilelor. Oferta de produse destinate prospeţimii include şi formule ce au în compoziţie cremă hidratantă, vitaminele E şi F, asigurând un pH neutru pielii.

Vitamina E hidratează tegumentul şi poate stimula regenerarea pielii delicate a subraţului. O senzaţie plăcută şi rezistenţă la efort o oferă antiperspirantele cu capsule de parfum şi ce se activează la mişcare. Sunt de preferat în zilele suprasolicitante sau când vrei să faci sport.


Combină puterea naturii

Pentru ca la finalul zilei să nu-ţi simţi pielea aspră şi uscată, poţi opta şi pentru mineralele naturale de la Marea Moartă, prezente în deodorante. Acestea hidratează şi au efect de întinerire asupra pielii.

O alternativă naturală pentru deodorantele convenţionale, uleiurile eterice din coaja fructelor de citrice au un efect dezodorizant blând, fără a influenţa funcţiile naturale ale pielii. Aceasta înseamnă că procesele naturale de eliminare a substanţelor prin piele, necesare bunei funcţionări a unui organism sănătos, nu sunt oprite, porii nefiind închişi.

Trebuie spus că deodorantele naturale nu fac întotdeauna faţă zilelelor caniculare şi trebuie reaplicate frecvent. La fel se întâmplă şi cu piatra de alaun stick (din ce în ce mai căutată) obţinută prin tăierea şi polizarea pietrei de alaun brute. Este indicată persoanelor cu pielea sensibilă deoarece este complet naturală şi nu prezintă nici un adaos de parfum. În plus, este foarte economică: ţine mult timp deoarece se uzează extrem de puţin la o aplicare.

Dieta şi apa

Pentru un maximum de cofort, ai grijă şi la alimentaţie. O dietă sănătoasă reglează transpiraţia şi reduce mirosul înţepător. Evită în special alcoolul, condimentele şi băuturile fierbinţi.

În schimb, consumă din belşug apă, chiar până la 4 litri pe zi. Aceasta pentru a evita deshidratarea masivă, care te lasă vulnerabilă în faţa ultravioletelor. Iar în perioada verii, fereşte-te de băuturile care deshidratează, adică de cafea şi bere. Pe lângă apă e indicat să consumi ceai verde, pentru că reţine lichidele în interiorul corpului şi are cantităţi mari de antioxidanţi.

Citeşte şi:  Transpiraţia, un mecanism de apărare împotriva duşmanilor?

Produse cosmetice de vară şi soare, pentru un bronz frumos şi sănătos

Iubeşti natura? Încearcă şi cosmeticele naturale!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”