Cremele pot usca tenul

Produsele pentru ingrijirea tenului pot contine substante care afecteaza pielea fetei.
  • Publicat:
Cremele pot usca tenul
Cremele pot usca tenul

Poate ai observat ca o data ce ai inceput sa folosesti o crema pentru fata, pielea se obisnuieste cu ea si cand renunti sa o mai folosesti, pielea pare a fi mai uscata decat inainte. Iata o veste proasta: cercetatorii au descoperit ca pielea normala se usuca din cauza cremelor.

O serie de studii efectuate la Universitatea Uppsala din Suedia demonstreaza o realitate cat se poate de cruda pentru femeile care sunt convinse ca frumusetea vine la pachet cu produsele de ingrijire. In plus, zadarnic vei alerga dupa cremele cu pH neutru, acesta nu au nicio influenta asupra tesuturilor pielii.

De asemenea, uleiurile minerale, cat si cele vegetale, nu par sa aiba vreun efect benefic notabil la nivel molecular. Indiferent de natura uleiurilor, acestea nu sunt capabile sa ofere protectie pielii impotriva factorilor nocivi din mediu.

Asa se face ca pielea pare a fi hidratata la scurt timp de la aplicarea uleiului, insa nu-si pastreaza calitatile si dupa ce acesta a fost inlaturat cu demachiant. Uscaciunea, slabirea barierei naturale de protectie a pielii poate fi cauzata de schimbarile de activitate ale genelor implicate printre altele, in producerea de sebum.

Studiul amintit atrage atentia ca anumiti compusi din cremele de fata pe care le utilizam in mod obisnuit pot influenta activitatea acestor gene, iar urmarile se vad la suprafata pielii. Aceste informatii sunt deosebit de importante pentru ca, pe viitor, produsele de ingrijire ar putea contine doar ingredienti blanzi cu pielea, care nu usuca, ci normalizeaza productia de grasimi naturale.

In acest mod, persoanele cu pielea uscata, precum si cele care au iritatii sau eczeme, ar putea sa se bucure de o ingrijire mult mai eficienta si de durata.

Citeste si Aliatii pielii sensibile, alergice sau intolerante
Go Est!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”