Colagenul, natural si artificial pentru frumusetea ta!

Pentru un ten hidratat si neted este nevoie de o cantitate suficienta de colagen, elastina si cheratina.
  • Publicat:
Colagenul, natural si artificial pentru frumusetea ta!
Colagenul, natural si artificial pentru frumusetea ta!

La nivelul pielii, prezenta colagenului in cantitate suficienta, alaturi de  elastina si cheratina (alte proteine de sustinere pentru piele), inseamna un aspect neted, hidratat, compact, elastic si tonic. Fapt ce a determinat industria cosmetica si medicamentoasa sa evolueze si sa descopere noi tratamente de infrumusetare.

Injectiile cu colagen sau cu acid hialuronic permit o actiune temporara asupra conturului buzelor, al obrajilor, de eliminare a ridurilor fine si a inesteticei si raspanditei „laba gastei”. Injectiile cu colagen nu au doar efect mecanic, de crestere in volum a zonei injectate, ci o parte din produs se integreaza colagenului pielii si stimuleaza regenerarea acestuia. In functie de caz, se utilizeaza un colagen mai mult sau mai putin fluid.

Alergia la colagen
Unul dintre principalele riscuri ale corectarii ridurilor sau umplerii buzelor cu aceasta substanta este alergia la colagen. Pentru a o determina si evita, chirurgul va supune pacientul unor teste cu o luna inainte de tratament. Dupa test, zona se urmareste atent timp de 3, 4 saptamani sau cat se considera ca este necesar. Orice semn de roseata, mancarime, edem etc. vor fi semnalate medicului. Riscurile care nu au legatura cu alergia sunt: infectia, abcesele, ulceratia, dezepidermizarea, nodulii sau cicatrizarea (aparitia acestora este rara).

Procedura si rezultate
Imediat ce testul alergenic este negativ poate incepe procedura. Colagenul este injectat folosind un ac fin la nivelul zonei dorite. O parte din substanta injectata e ser fiziologic si se va resorbi in cateva zile, de aceea se va face o hipercorectie. Imediat dupa injectare apare un usor disconfort, intepaturi, edem sau vanatai, dar fara importanta. Roseata insa dispare in 24 de ore.

La cei cu piele sensibila poate dura circa 7 zile. Nu se fac pansamente, asadar se poate manca, bea sau chiar ne putem machia, folosind insa creme de protectie solara in perioada postoperatorie. In privinta rezultatului, acesta este variabil. In general, dispare mai repede acolo unde este o activitate musculara mai mare. Chirurgul ne va spune la ce interval trebuie sa facem o noua injectare pentru a mentine un rezultat optim.

Atentie! Medicul trebuie sa fie bine informat despre trecutul nostru medical, daca recurgem la tratamentul cu colagen.

Citeste si  Rezolvari inteligente pentru probleme estetice  
                   A preveni si a repara


 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cele mai gustoase cosmetice
Cele mai gustoase cosmetice
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”