Chiar am nevoie de crema de noapte?

Treaba unei creme hidratante este aceea de a face stratul superior al pielii mai elastic, impiedicand aparitia microfisurilor la suprafata pielii. Tratata astfel, pielea ramane moale si catifelata. Toate acestea sunt obtinute de obicei prin incetinirea
  • Publicat:
Chiar am nevoie de crema de noapte?
Chiar am nevoie de crema de noapte?

Treaba unei creme hidratante este aceea de a face stratul superior al pielii mai elastic, impiedicand aparitia microfisurilor la suprafata pielii. Tratata astfel, pielea ramane moale si catifelata. Toate acestea sunt obtinute de obicei prin incetinirea.

Crema de noapte vs crema de zi

Cremele de noapte tind sa aiba o concentratie mai mare de substante active precum retinolul sau vitamina C, pentru a ajuta tenul sa se refaca, dar si sa il hidrateze. Cremele de zi pe de alta parte, se concentreaza asupra actiunilor de hidratare si protejare a pielii de factorii nocivi din mediu, cum ar fi razele UV si poluarea. Principalele substante care pot face aceste lucruri sunt antioxidantii si factorii de protectie UV. Nu poti face rau pielii daca folosesti crema de noapte in timpul zilei si invers, numai ca este destul de logic ca nu ai nevoie de factori SPF dupa ce soarele a apus…

Cercetarile au aratat ca pielea actioneaza in concordanta cu ceasul biologic. In timpul zilei, energia pielii este concentrata spre a se proteja de factorii nocivi din mediu, iar seara este concentrata asupra functiei de regenerare a celuleor. Prin urmare, folosirea produselor pentru zi si noapte sustine diferitele procese naturale ale pielii.

Oricine are nevoie de o crema de noapte?

Potrivit unor dermatologi, cel mai important lucru este sa afli care este tipul tau de ten. De exemplu, persoanele cu tenul gras nu au neaparat nevoie de o crema de noapte, decat daca vor sa reduca anumite inflamatii sau sa trateze unele zone pigmentate. De asemenea, unele grupuri de dermatologi au ajuns la concluzia ca exista mai multe tipuri de ten decat cunosteam pana de curand.

Delimitarile de genul “ten uscat” sau “ten gras” sunt destul de imprecise, in special pentru ca de cele mai multe ori o persoana poate avea un ten mixt, asta neinsemnand numai o combinatie de ten gras si ten uscat. Exista numeroase variante de combinatii, care privesc in primul rand urmatoarele caracteristici:

– gras / uscat
– sensibil / rezistent (sensibil insemnand acnee, pete rosii, usturime)
– pigmentat / nepigmentat (aparitia sau nu a zonelor pigmentate nedorite)
– ridat / neridat (nivelul de elasticitate al pielii si aparitia ridurilor)

Prin urmare, crema de noapte este necesara si trebuie aleasa in functie de tipul tau de ten. Persoanele cu tenul predominant uscat au nevoie de o crema de noapte hidratanta. Daca ai pielea sensibila trebuie sa apelezi la o crema de noapte cu ingrediente antiinflamatorii.

Cele dintre noi care se lupta frecvent cu petele pigmentare trebuie sa aleaga cremele de noapte care contin agenti de decolorare. Pentru tratarea si prevenirea ridurilor sunt de preferat cremele de noapte cu retinol si antioxidanti. Cel mai indicat este sa mergi la un dermatolog care iti va spune exact care este tipul tau de ten si ce anume sa folosesti, in functie de nevoile acestuia.

Concluzia este una singura: daca vrei ca pielea ta sa arate bine pentru o perioada cat mai lunga de timp, cumpara produse separate pentru protectia din timpul zilei si pentru refacerea din timpul noptii. Asigura-te ca folosesti produsele potrivite tipului tau de ten si, un lucru foarte important, trebuie sa iti placa textura si mirosul produselor pe care le cumperi, pentru ca folosirea lor sa te incante.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pregateste-ti silueta pentru vara
Pregateste-ti silueta pentru vara
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”