Cele mai noi tehnici de slabire

In ciuda crizei, piata aparatelor de slabire si de terapii antiaging este in plina expansiune. Iar preocuparea pentru frumusete este una constanta, atat din partea femeilor cat si a specialistilor. Am stat de vorba cu prof. dr. Ioan Nedelcu, unul dintre cei mai cunoscuti experti in tratamente bazate pe tehnologii de ultima ora, care ne-a pus la curent cu cele mai noi inventii din domeniu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai noi tehnici de slabire
Cele mai noi tehnici de slabire

In ciuda crizei, piata aparatelor de slabire si de terapii antiaging este in plina expansiune. Iar preocuparea pentru frumusete este una constanta, atat din partea femeilor cat si a specialistilor. Am stat de vorba cu prof. dr. Ioan Nedelcu, unul dintre cei mai cunoscuti experti in tratamente bazate pe tehnologii de ultima ora, care ne-a pus la curent cu cele mai noi inventii din domeniu.

Oana Cuzino: Care sunt principiile pe care se bazeaza inovatiile tehnologice de ultima ora?

Prof. dr. Ioan Nedelcu: Ideea ca fiintele vii reprezinta, in ultima instanta, structuri energetice, nu este noua. Interactiunea dintre structurile vii si energiile inalte a fost prima studiata. Efectele energiilor inalte asupra structurilor vii, de cele mai multe ori distructive, au fost exploatate in radioterapia antitumorala, chirurgie, tratamentele cu laser cu laseri cu energie inalta, dar si in terapia estetica (skin resurfacing, laserele remodelatori, radiofrecventa, Fraxel, e-Matrix etc.).

Cercetarile fundamentale din ultimii ani s-au axat pe studiul efectelor biologice ale interactiunii structurilor vii cu energia sub forma de cuante joase, cu nivel energetic comparativ cu nivelele energetice cu care opereaza structurile celulare si subcelulare. S-a demonstrat ca, in momentul in care o celula sau structura subcelulara interactioneaza cu o cuanta de energie joasa, celula nu reactioneaza ca si cum ar primi energie suplimentara, ci executa diverse activitati pe care cuanta respectiva i le ordona.

Cu alte cuvinte, cuanta de energie joasa, cu anumiti parametri, se comporta ca un suport purtator al unui mesaj informational. In momentul in care celula vie interactioneaza cu cuanta – informatie, celula descifreaza mesajul informational si executa comanda continuta in respectivul mesaj informational cuantic.

Oana Cuzino: Care sunt aplicatiile? Cum actioneaza in cazul slabirii si remodelarii?

Prof. dr. Ioan Nedelcu: La ultimele congrese internationale de estetica medicala si terapie antiaging de la Monaco si Paris au fost prezentate cel mai noi aparate bazate pe principiul binomului cuanta-informatie: dispozitivul ReduStim si respectiv masina „Lipocryo”.

Dispozitivul super hightech ReduStim utilizeaza cuante de energie magnetica cu valori extrem de mici pentru a transmite celulelor grase comanda de a elibera grasimile din componenta lor, fara ca aceasta eliberare sa afecteze viabilitatea sau integritatea morfologica a celulelor grase.

Dispozitivul ReduStim utilizeaza cuante energetice magnetice cu valoare de 20 de ori mai mari decat valoarea campului magnetic terestru la a carui actiune suntem expusi permanet. Spre comparatie, o explorare de tip rezonanta magnetica utilizeaza valori ale campului magnetic de peate 20.000 de ori mai mari decat campul magnetic terestru.

Folosirea aparatului Redustim in ritmul de 2 sedinte a 30 minute timp de 6 saptamani reduce, in medie, circumferinta abdomenului cu cel putin 6 centimetri, prin topirea grasimii de pe abdomen si mai ales a grasimii viscerale intraabdominale. Reamintim ca in ultimii ani s-a constatat ca bine cunoscutul indice de masa corporala nu este un indicator fidel pentru a se putea evalua riscul vital fata de accidentele cardiovasculare.

Acesta este mult mai fidel legat de masa de grasime periabdominala si periviscerala, masa de grasime care este foarte dificil de indepartat, daca nu chiar imposibil, prin dieta si exercitii fizice. Aparatul Redustim aduce un mijloc de remodelaj corporal si de reducere a riscului de deces prin accidente cardiovasculare primitive sau dupa un prim infarct miocardic.

Redustim actioneaza printr-un mecanism aproape fiziologic, care nu afecteaza integritatea celulelor adipoase si fara a se institui diete chinuitoare si sedinte de fitness dure. In afara de reducerea riscului vital prin accidente cardiovasculare si de tratamentul obezitatii abdominale cu remodelaj corporal, Redustim reduce grosimea stratului de grasime abdominala.

Aceasta determina o scadere importanta a riscului operator cu cresterea confortului intraoperator pentru chirurg. Avand in vedere ca grasimea umana este un extrem de important organ endocrin, producand cantitati importante de hormoni estrogeni, prin reducerea masei de grasime se reduce si cantitatea de estrogeni sintetizata fapt care creste sansa de aparitie a sarcinii la femeile cu sterilitate sau care doresc sa ramana insarcinate in urma manevrelor medicale adecvate.

Pacientele obeze cu cancere de san estrogenodependente beneficiaza de reducerea sintezei de estrogeni adiposi prin tratamentul cu dispozitivul Redustim.

Oana Cuzino: Cum actioneaza LipoCryo?

Prof. dr. Ioan Nedelcu: Aparatul Super High Tech de liporeductie LipoCryo utilizeaza cuante de energie joasa, obtinute prin scaderea temperaturii locale, pentru a da celulelor grase comanda de a elibera grasimile din structura lor. Dispozitivul se aplica pe toate zonele cu depozite aberante de grasime: abdomen, flancuri, coapse, brate.

Pentru fiecare zona de tratat, sunt necesare 1 pana la 3 sedinte de tratament cu durata de medie de 40 minute. Dupa o sedinta de tratament, grosimea stratului de grasime se reduce cu 3-15 mm ceea ce echivaleaza cu o pierdere de 25-45% (medie 40%) din grasimea zonei tratate.

Rezultatele incep sa fie vizibile din ziua 15 de tratament si sunt maximale pentru o sedinta la 45 zile, fara dieta si fara exercitii fizice speciale. Dupa 45 de zile se poate efectua o noua sedinta de tratament.

Oana Cuzino: Ce alte „informatii”/comenzi se pot adresa celulelor? Comanda antiaging exista?

Prof. dr. Ioan Nedelcu: Comanda antiaging, in sens figurat, poate fi data celulelor corpului uman si in special pielii, prin utilizarea unui alt tip de laser cu energie joasa, cunoscut sub numele de laser cu lumina rece „LED Triwings”.

Laserul cu lumina rece LED Triwings, pe care il folosim in clinica noastra de 16 luni, si-a dovedit un remarcabil potential regenerator, tratand acneea, cicatricile de acnee, vitiligo, leziunile cutanate vascualre si pigmentare.

Se produce resetarea functionala a tuturor tipurilor de celule cutanate ceea ce are drept rezultat reintinerirea globala a aspectului pielii fete, cu stergerea ridurilor superficiale, a aspectului de ” laba de gasca” si mai ales reducerea spectaculoasa a vergeturilor.

Vezi si video:
Vreti sa slabiti corect? Mergeti la medic pentru un set complet de 13 analize. Aflati aici care sunt acestea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân