Ce crema de ochi ti se potriveste?

Pielea din jurul ochilor este zona cea mai sensibila a tenului si de aceea trebuie sa-i acordam o atentie sporita.
  • Publicat:
Ce crema de ochi ti se potriveste?
Ce crema de ochi ti se potriveste?

Pielea din jurul ochilor este zona cea mai sensibila a tenului si de aceea trebuie sa-i acordam o atentie sporita. Spre deosebire de pielea de pe corp, de pe nas sau de pe barbie, pielea din jurul ochilor nu are glande sebacee, ceea ce ii confera un aspect uscat.

Dupa varsta de 18 ani, incepem cu totii sa imbatranim, procesul este inevitabil, iar semnele incep sa devina evidente dupa 25 de ani. In functie de tipul de piele, femeile se confrunta fie cu riduri, fie cu cearcane, cu pungi, acnee etc. Zona din jurul ochilor tradeaza cel mai bine varsta, insa acest fapt poate fi evitat daca i se acorda atentia adecvata.

Pentru a intarzia cat mai mult neplacutul fenomen, producatorii de cosmetice au lansat pe piata o paleta larga de produse destinate ingrijirii acestei zone, insa alegerea celui mai potrivit dintre ele reprezinta adesea o adevarata provocare.

Produsele antirid

Aceste creme contin acizi hidratanti foarte puternici, pentru a preveni sau reduce ridurile fine deja existente, lasand pielea revitalizata, cu un aspect intinerit. Printre cei mai importanti ingredienti utilizati in industria produselor antiaging se numara acidul hialuronic (cel mai puternic hidratant pentru piele, accelereaza reinnoirea celulara), ceramidele (necesare in mentinerea elasticitatii pielii), liposomii (maresc aportul de oxigen stimuland regenerarea pielii si neutralizeaza radicalii liberi), colagenul (factor puternic de rehidratare a pielii, mentine sau reface echilibrul hidric al epidermului), retinolul (determina o usoara crestere a nivelului de colagen din piele) si, nu in ultimul rand, fitrul UV.

Produsele lifting

Cel mai adesea se comercializeaza sub forma de serumuri care au un efect de intindere a pielii, insa pot fi gasite si sub forma de creme sau geluri. Produsul se aplica in zonele cu riduri, iar dupa ce se intareste formeaza o pelicula subtire care intarindu-se, intinde pielea.

Pentru rezultate cat mai bune, produsele ce-si propun sa estompeze semne batranetii deja instalate au in componenta ingredienti activi care intind pielea si stimuleaza producerea de colagen: cafeina, retinol, acizi alfa-hidroxizi (AHA), peptide de cupru si vitamina C.

Produsele anti-oboseala, anticearcan

Sub forma de geluri, creme sau serumuri, rolul lor este acela de a dezumfla pungile de sub ochi sau pleoapele inrosite si de a inlatura semnele cearcanelor. Ele actioneaza avand la baza substante anti-inflamatoare sau pigmenti care reflecta lumina, estompand semnele oboselii. Produsele destinate inlaturarii cearcanelor au in componenta substante speciale care pun in miscare microcirculatia sanguina din jurul ochilor, iar cele mai avansate dintre acestea  sunt cele pe baza de hylexin.

Nu te astepta insa ca tenul tau sa-si recapete complet tineretea dupa cateva aplicatii cu o crema asa-zis minune. Genele joaca un rol important in modul in care pielea ta tradeaza varsta, iar in cazul in care ai mostenit de la parinti o pereche de cearcane de toata frumusetea, este destul de greu sa te descotorosesti complet de ele. Cremele amelioreaza aspectul obosit sau imbatranit al tenului, insa niciodata nu ii vor reda tineretea in totalitate.

Foto: GULIVER

Urmărește CSID.ro pe Google News
Naturala sau artificiala?
Naturala sau artificiala?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân