Adio neplacute pete de roseata!

Un nou tip de gel eficient contra petelor de roseata a fost creat de savantii de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky, care au dorit sa vina astfel in ajutorul persoanelor suferind de aceasta afectiune a pielii.
  • Publicat:
Adio neplacute pete de roseata!
Adio neplacute pete de roseata!

Un nou tip de gel eficient contra petelor de roseata a fost creat de savantii de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky, care au dorit sa vina astfel in ajutorul persoanelor suferind de aceasta afectiune a pielii. Noul gel contine un medicament administrat de obicei contra glaucomului, o maladie care poate cauza orbire. Acel medicament determina constrictia vaselor sangvine, informeaza dailymail.co.uk.

Atunci cand este administrat la nivelul ochiului, medicamentul produce o scadere a diametrului vaselor de sange si reduce presiunea care poate cauza probleme de vedere. Oamenii de stiinta au adaptat formula acelui medicament si au creat un gel care determina contractarea vaselor de sange de la suprafata pielii, reducand astfel petele de roseata. Aproximativ 10% dintre adultii din Marea Britanie sufera de aceasta problema, care este intalnita de peste doua ori mai des in randul femeilor decat in randul barbatilor.

Boala se poate declansa in tinerete, prin episoade frecvente de inrosire a pielii, experimentate in special de persoanele cu piele deschisa, predispuse genetic la aceasta afectiune. Cercetatorii au sugerat in trecut ca petele de roseata sunt cauzate de un tip de bacterii microscopice care traiesc la nivelul pielii si care, de regula, nu provoaca niciun fel de reactii adverse.

Aceste bacterii au fost gasite in numar mare in cazul persoanelor cu pete de roseata, insa nu s-a descoperit nicio dovada a faptului ca ele cauzeaza intr-adevar afectiunea. Savantii de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky au folosit noul gel pe 122 de pacienti, de doua ori pe zi, timp de patru saptamani.

La 12 ore dupa aplicare, cercetatorii au constatat o ameliorare evidenta a tesutului tegumentar afectat de aceste pete, potrivit concluziilor studiului, publicate in British Journal of Dermatology.

Citeste si: 3 pasi pentru un ten fara acnee!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân