15 minute ca sa fii fresh

Cine se improspateaza de dimineata, departe ajunge. Iti propunem un sfert de ora revigorant care sa iti redea pofta de viata si sa te umple de prospetime pentru intreaga zi. Nu sari peste nici un minut!
  • Publicat:
15 minute ca sa fii fresh
15 minute ca sa fii fresh

Cine se improspateaza de dimineata, departe ajunge. Iti propunem un sfert de ora revigorant care sa iti redea pofta de viata si sa te umple de prospetime pentru intreaga zi. Nu sari peste nici un minut!

Spalat pe dinti – 4 minute

Spalatul pe dinti este primul gest pe care-l faci ca sa-ti asiguri un zambet superb pe toata durata zilei. Stii deja ca periuta de dinti te ajuta sa scapi de carii si sa iti pastrezi sanatatea gingiilor. Expertii au descoperit chiar o legatura intre igiena dentara si bolile cardiovasculare.

Ultimele date arata ca 80% dintre adultii din intreaga lume sufera din cauza bolilor parodontale. Iar romanul nu e frate cu periuta de dinti, s-a vazut acest lucru la ultimele sondaje realizate de firme specializate care au aratat ca in tara noastra o persoana foloseste in medie un tub de pasta de dinti pe an.

Regulile de aur ale dintilor perfecti spun cam asa: sa ii speli de cel putin doua ori pe zi (dimineata si seara) timp de 3 minute (un minut l-am rezervat apei de gura), sa faci multe miscari de rotatie si sa folosesti periuta dintr-un unghi de 45 de grade, care sa ii permita sa elimine placa gingiilor si sa folosesti ata dentara ca sa iti cureti spatiul dintre dinti.

Dus – 7 minute

Nimic nu bate dusul la capitolul inviorare! Este recomandat ca persoanele cu pielea sensibila sa „abuzeze” de dus si sa uite definitiv de baie. Daca vrei sa iti „trezesti” epiderma si sa o faci mai ferma (sani, abdomen, coapse) regleaza capul dusului pe jetul de tip ploaie.

Ce alegi: sapunul sau gelul special pentru dus? Sapunurile ies castigatoare de mai bine de 35 de ani gratie compozitiei lor naturale si modului traditional de fabricare. Gelurile sunt preferatele tinerelor care le considera mult mai practice si moderne si se declara incantate de parfumul proaspat si ambalajele viu colorate.

Au insa un dezavantaj, pielea se clateste mult mai greu dupa folosirea lor si, astfel, gelurile de dus favorizeaza deshidratarea cutanata.   

Hidratarea corpului – 2 minute

Produsele hidratante pentru corp au rolul de a ne proteja pielea de agresiunile climatice si de poluare. Stratul hidratant permite retinerea umiditatii epidermei la suprafata si astfel aceasta nu se poate evapora, iar pielea ramane hidratata. Ofertele sunt multe: creme, uleiuri si lapte hidratant.

Trebuie sa faci alegerea in functie de tipul de piele, de textura si de momentul in care vrei sa folosesti produsul. Daca ai pielea normala, aceasta prefera laptele hidratant sau cremele usoare, pentru ca acest tip de piele nu duce lipsa de texturi grase pentru a-si pastra supletea.

Pielea mixta si cea grasa se dau in vant dupa cremele usoare, iar cea uscata si cea sensibila au nevoie de uleiurile de corp care le asigura hranirea ideala.

Hidratarea fetei – 1 minut

O buna hidratare a tenului este obligatorie mai ales vara. Organismul este protejat in mod natural de o bariera naturala invizibila, de o pelicula hidrolipidica formata din apa, sebum si resturi de minerale. Daca este „irigata” cum trebuie, aceasta pelicula isi pastreaza calitatile: impiedica evaporarea apei prezente in piele si tine la distanta agentii agresivi precum alergenii si anumiti microbi.

Dermatologii spun ca un ten nehidratat in mod frecvent poate fi considerat bolnav, pentru ca functia sa protectoare este alterata. Grija mare insa, nu alege decat creme speciale pentru tipul tau de piele. Dermatologii spun ca o greseala mai mare decat sa nu te hidratezi deloc este sa te hidratezi cu produse gresite. Iti dam si 3 tips-uri ca sa cresti eficacitatea cremei tale: uda-ti tenul inainte de a o aplica (poate fi apa cu minerale, poate fi o lotiune tonica) pentru a indeparta impuritatile, a deschide porii si a-ti face pielea mai receptiva la substantele active.

Aplica crema imediat pe tenul inca umed, produsul va patrunde mai bine in piele si vei folosi si mai putin decat atunci cand il intinzi pe un ten uscat. Daca pielea e foarte deshidratata pune cateva picaturi de uleiuri vegetale speciale inainte sa aplici crema. Elimina excesul de crema cu un servetel cosmetic pentru ca epiderma nu va folosi decat atat cat are nevoie, restul nu va fi absorbit.

Parfumat – 1 minut

Iata cateva secrete ca sa fii mereu bine parfumata: alege sprayul ca sa-ti parfumezi parul si hainele pe care moleculele odorante se „fixeaza” mai bine. Rezerva pentru piele varianta de parfum in sticla. Parfumul are o viata mai lunga pe lana, blana si toate materialele suta la suta naturale.

Mirosul dispare mai greu daca inainte de a te parfuma, iti aplici pe piele cateva picaturi de ulei pentru corp (varianta neutra, fara miros). Tinteste zonele sensibile, parfumeaza-ti interiorul incheieturii mainilor si indoitura genunchilor si a coatelor. Parfumul se pastreaza mai mult timp in aceste zone care sunt hipervascularizate si au o piele foarte fina.

Iar pe durata verii ar fi bine sa respecti doua reguli de sezon, spun dermatologii: ziua parfumeaza-te pe incheieturi, articulatiile picioarelor si pe abdomen, iar noaptea pe spatele gatului. Astfel eviti reactia dintre razele UV si parfum care poate provoca alergii si tot felul de probleme ale pielii.

… Si 1 minut ca sa fii ferita de insecte

Ca sa scapi de grija intepaturilor de tantari si ale altor insecte care te asalteaza vara, foloseste un produs repelent (spray, lotiune) care sa le tina departe. Nu e doar un moft modern, intepaturile pot produce leziuni sau chiar infectii.

Te poti alege cu boli serioase, iar daca ai pielea din cale afara de sensibila poti face urticarie, iti poate scadea tensiunea sanguina pana la un soc anafilactic. Da-te cu lotiunile speciale pe zonele expuse si vei fi protejata. Aceste produse nu intra in categoria insecticidelor (doar indeparteaza insectele, nu le si omoara) si au un miros placut. In plus, au o actiune delicata asupra pielii.   

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Frumusetea care se vede!
Frumusetea care se vede!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân