Picioare perfecte, pregătite pentru plajă – Află cum le poţi avea!

Vara ne îmbie cu temperaturile ei solare să ne dezgolim trupurile, iar picioarele nu fac excepţie. Specialiştii revistei de beauty ne vin în ajutor cu 10 paşi pe care trebuie să îi urmăm pentru a avea picioare senzaţionale, după care multe capete se vor întoarce.
  • Publicat:
Picioare perfecte, pregătite pentru plajă - Află cum le poţi avea!

Vara ne îmbie cu temperaturile ei solare să ne dezgolim trupurile, iar picioarele nu fac excepţie.

Dacă vrei să arăţi impecabil pe plajă, ţine cont de cei 10 paşi pe care ţi-i propunem, pentru a avea picioare senzaţionale, după care multe capete se vor întoarce.

Pe tocuri

O pereche de pantofi stiletto sunt achiziţia perfectă atunci când vine vorba de picioare frumoase. Pe lângă faptul că alungeşte, oferă şi o ţinută impecabilă. Dacă nu eşti obişnuită, ar trebui să exersezi înainte de a purta stiletto pentru a nu se transforma tot ansamblul într-o imagine disgraţioasă.

Exfoliere

O dată sau de două ori pe săptămână, exfoliază-ţi pielea. Astfel, vei îndepărta celulele moarte, iar pielea va putea să-şi recapete strălucirea şi va permite cremelor folosite să fie absorbite în piele.

Diuretice naturale

Dacă te pregăteşti să mergi la o petrecere, evită sarea, zahărul, îndulcitorii şi conservanţii artificiali. „Aceste substanţe au tendinţa să reţină apa din organism şi vei avea parte de picioare umflate“, spune nutriţionistul Jeffrey Morrison. În schimb, împrieteneşte-te cu ceaiul verde, castraveţii şi frunzele de păpădie pentru că sunt diuretice naturale.

Puţin sport

Exerciţiile pilates ar trebui să devină “prietenele tale”, dacă vrei să te bucuri cât mai repede de fustele scurte . “Ridică un picior perpendicular pe trunchi şi fă cercuri mari, de opt ori, câte trei serii, apoi schimbă piciorul”, spune trainerul Marga Bălan, de la Sky Wellness.

Bronz impecabil

A avea un bronz fals perfect e similar cu a purta o rochie impecabilă. Dacă nu mai ai răbdare să aştepţi vara, îţi recomandăm să-ţi achiziţionezi un autobronzant. Înainte de a-l aplica, exfoliază-ţi pielea. Foloseşte o mănuşă special dacă vrei să scapi de petele de pe mâini, dacă nu ai una, ar fi bine să ai la îndemână o lămâie şi bicarbonat de sodiu.

Epilare la tine acasă

Una dintre cele mai mari griji ale femeilor este epilarea. Te-ai gândit vreodată la epilarea definitivă? O poţi încerca la un centru specializat sau o poţi face la tine acasă cu ajutorul unui aparat special. Acesta foloseşte tehnologia IPL (lumina intens pulsată) şi după patru tratamente bisăptămânale absolut nedureroase, părul se reduce semnificativ.

Adio, celulită!

„Renunţă la alimentele grase, dulciuri şi paste făinoase, în favoarea unui consum abundent de fructe şi legume (lămâi, pătrunjel, cireşe, coacăze şi mere)“, spune Alexandra Iliuţă, nutriţionist la Centrul Eter Wellness&Beauty. De asemenea nu uita să foloseşti constant creme anticelulitice, bogate în ingrediente care redau pielii fermitatea şi elasticitatea.

Fără vinişoare

Scapă de vasele fine de sânge sparte, care sunt destul de inestetice, cu ajuoturl tratamentului laser, care ajută capilarele sangvine sparte să se închidă instantaneu. Laserul se aplică pe pielea nebronzată. Evită expunerea la soare sau solar cu o lună înainte şi după tratamentul laser.
Şedinţele se desfăşoară la minim 2 luni depărtare una de cealaltă, spune dermatologul Viviana Iordache, de la Clinica Dermalife.

Ţine vergeturile la distanţă

Ai grijă că o creştere în greutate bruscă, îţi poate aduce, pe lângă kilograme nedorite, vergeturi. Le poţi ţine la distanţă dacă îţi menţii în permanenţă pielea hidratată. Dacă vezi că loţiunile aplicate nu sunt eficiente, apelează la uleiul de argan, migdale sau cocos.

Hidratare zilnică

Cea mai uşoară cale de a avea picioare impecabile este aceea de a le hidrata de două ori pe zi, după duş, pentru că porii sunt deschişi şi ingredientele hrănitoare sunt uşor absorbite. Alege o loţiune de corp cu o formulă bogată în ulei de migdale, astfel pielea îşi va recăpăta aspectul neted şi catifelat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”