Despre alegeri sănătoase, de la stil de viaţă la confort financiar

Trăim într-o eră afectată de “goana după sănătăte”, ale cărei “victime” suntem noi, oamenii. Probabil te întrebi ce este aceasta. Este căutarea permanentă a lucrurilor, materiale sau nu, care să ne satisfacă nevoia de siguranţă, în primul rând, dar şi nevoia de a trăi conform unor principii pe care le considerăm sănătoase şi care ne aduc beneficii atât fizice, cât şi un oarecare confort psihic.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Despre alegeri sănătoase, de la stil de viaţă la confort financiar

Trăim într-o eră afectată de “goana după sănătăte”, ale cărei “victime” suntem noi, oamenii.

Probabil te întrebi ce este aceasta. Este căutarea permanentă a lucrurilor, materiale sau nu, care să ne satisfacă nevoia de siguranţă, în primul rând, dar şi nevoia de a trăi conform unor principii pe care le considerăm sănătoase şi care ne aduc beneficii atât fizice, cât şi un oarecare confort psihic.

Este era stilului de viaţă sănătos, un stil pe care îl dorim a fi în armonie cu noi înşine şi cu natura, şi care să ne satisfacă nevoile fără a ne afecta. Alegem aşadar diete sănătoase, alimente sănătoase şi, pe cât posibil, certificate biologic, facem sport mai abitir ca niciodată (asta este probabil una dintre cele mai sănătoase alegeri pe care le poţi face), şi tânjim după momentele în care putem petrece puţin timp cu noi înşine, regăsindu-ne.

Cunosc puţine persoane astăzi care să nu fie preocupate de alegeri benefice şi de cum îşi pot îmbunătăţi viaţa. Şi este perfect normal să fie aşa! Iată aşadar câteva sfaturi de alegeri sănătoase:

Ieşi din rutină!

Data viitoare când te auzi spunând “nu am timp să ajung la sală” sau “nu am timp să gătesc”, schimbă-ţi gândirea şi fă, în schimb, ceva sănătos pentru tine.

Îmbrăţişează sănătatea!

Atunci când îţi iei partenerul în braţe, nu numai că inima se încălzeşte, ea este şi protejată astfel. Un studiu efectuat de cercetători ai Universităţii din North Carolina, SUA, a demonstrat că 20 de secunde de îmbrăţişare reduc presiunea din sânge, dar şi nivelul de stres.

Opreşte timpul în loc!

Adaugă 14 ani vieţii tale urmând câteva reguli simple: nu fuma, fă sport regulat, nu abuza de alcool, renunţă la fast-food şi nu uita de porţia zilnică de fructe şi legume. Studii efectuate în cadrul Cambridge University au demonstrat că aceste reguli pot avea un impact major asupra duratei tale de viaţă.

Refuză biscuitul!

Recent, s-a demonstrat că femeile care miros un biscuite cu ciocolată înainte să meargă la cumpărături vor cheltui mai mult decât necesar. Asta deoarece mirosul activează acea parte a creierului care vrea gratificare imediată… Şi nu, asta nu poate fi o scuză pentru faptul că ai “vandalizat” portofelul sau cardul de credit!

Şi dacă tot vorbim de portofel, sfatul următor ar fi confortul financiar!

Da, şi acest aspect reprezintă o alegere sănătoasă, căci confortul financiar este cel care te poate ajuta să îţi asiguri celelalte alegeri. Este cel care îţi asigură un scaun bun de birou şi te scapă astfel de dureri de spate. Cel care îţi poate garanta mai mult timp pentru tine sau familia ta. Cel care îţi poate împlini visele şi te ajută să dormi liniştit. Şi aşa mai departe…

Asigură-te!

Te-ai gândit vreodată ca ai nevoie de o asigurare privată de sănătate?  Dacă nu ai cumpărat încă o astfel de asigurare, reconsideră-ţi priorităţile. O asigurare de sănătate îţi asigură confortul fizic, psihic şi financiar că, în caz de nevoie, vei beneficia de cele mai bune servicii medicale, oferite de clinicile şi spitalele din sistemul privat la orice oră din zi şi din noapte.

Asigurarea de sănătate te ajută, de asemenea, să economiseşti timp preţios pentru tine, scutindu-te de lungile cozi şi de aglomeraţia de la uşile cabinetelor medicale din sistemul public. În plus, te ajută să gestionezi în mod confortabil, avantajos, la costuri accesibile, problemele de sănătate ce pot  apărea pe neaşteptate şi implică o serie de cheltuieli suplimentare, neprevăzute.

Râzi fără teamă! Optimismul e cheia succesului.

De azi înainte vei deveni persoana care vede întotdeauna jumătatea plină a paharului! Atitudinea pozitivă şi râsul scad considerabil şansele de boli de inimă.

Fă o baie de soare!

Probabil ştii că expunerea controlată la soare ajută organismul să producă vitamina D, esenţială împotriva bolilor de inimă, a depresiei şi chiar a anumitor tipuri de cancer.

Alege-ţi un hobby şi pune-l în practică

Inamicul omniprezent al vremurilor noastre rămâne încă stresul. Acesta dăunează sănătăţii fizice şi mentale, deci cel mai bine este ca cel puţin odată pe săptămână, în timpul week-end-ului să-ţi învingi tensiunile acumulate cu ajutorul unui hobby.
Hobby-ul este un lucru pe care îl faci de plăcere, ceva care te caracterizează, îţi dă şansa de a te conecta cu tine însuţi şi îţi va aduce bine dispoziţie.

Concluzia: alege în fiecare zi să trăieşti cât mai sănătos prin tot ceea ce faci!

Urmărește CSID.ro pe Google News
3 teste pentru sănătatea ta!
3 teste pentru sănătatea ta!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân