Avantajele si beneficiile asigurarii de sănătate

Asigurarea de sanatate te ajuta sa gestionezi in mod confortabil, avantajos, la costuri accesibile, problemele de sanatate care apar pe neasteptate si implica o serie de cheltuieli suplimentare, neprevazute.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Avantajele si beneficiile asigurarii de sănătate

Asigurarea de sănătate te ajuta sa gestionezi in mod confortabil, avantajos, la costuri accesibile, problemele de sanatate care apar pe neasteptate si implica o serie de cheltuieli suplimentare, neprevazute. 

Asigurarea privata de sanatate

In mod teoretic, calitatea de angajati si plata contributiilor sociale  ne garanteaza accesul la serviciile medicale gratuite oferite in baza asigurarii oferite de sitemul public. Practic, orice vizita la medic, implica eforturi financiare mai  mici sau mai mari, in functie de specialitatea si notorietatea medicului si de complexitatea investigatiilor medicale pe care trebuie sa le efectuam.

In contextul deficientelor inregistrate in sistemul public de sanatate, din ce in ce mai multi romani opteaza pentru sistemul privat.

Este un lucru bine cunoscut faptul ca spitalele si clinicile private ofera servicii medicale  la standarde de calitate superioare celor oferite de sistemul public,  asigura accesul la aparatura medicala performanta, de ultima generatie si la medicii specialisti.
Nu in ultimul rand, unul din avantajele notabile este timpul economisit, furnizarea serviciilor medicale pe baza de programare scutindu-te de indelungatele perioade de asteptare si de aglomeratia de la usile cabinetelor medicale din institutiile de stat.

Cele doua alternative pe care le avem la dispozitie in cadrul sistemului privat  sunt  asigurarea de sanatate si  abonamentul incheiat la o clinica medicala. Intre cele doua variante exista insa diferente semnificative, pe care este bine sa le intelegem si sa le avem in vedere atunci cand alegem solutii de protectie pentru sanatatea noastra si a celor dragi.

Asigurarea privata de sanatate vs abonamentul medical

Un avantaj semnificativ al asigurarii de sanatate se refera la reteaua extinsa de furnizori medicali pe care o pune la dispozitia asiguratilor: cabinete si centre medicale, clinici si spitale cu acoperire nationala. Asigurarea  de sanatate permite  accesul la mai multi furnizori de servicii medicale, acoperirea teritoriala fiind mult mai mare decat in cazul abonamentului de sanatate la o clinica privata (restrictiv, din acest punct de vedere) si oferind asiguratului libertatea de a alege furnizorul de servicii medicale dorit  (inclusiv furnizori din sistemul public).

Spre deosebire de abonamentul medical, asigurarea de sanatate ofera  flexibilitatea de a trece de la  un furnizor de servicii medicale la altul – din sistemul public în sistemul privat sau, în cadrul sistemului privat, de la un furnizor la altul, nu doar in orasul de resedinta, ci pe tot teritoriul tarii.

Un alt plus al asigurarii de sanatate este ca, spre dosebire de abonament, ofera o gama complexa de  servicii medicale si de investigatii fara co-plata – inclusiv servicii de imagistica medicala.

Nu in ultimul rand, asigurarea de sanatate acopera costurile cu spitalizarea (cazare, masa si tratamente) si interventiile chirurgicale in spitalele private din reteaua partenerilor medicali ai asiguratorului. Ori, stim cu totii, acestea sunt situatiile care genereaza cele mai consistente costuri iar asigurarea de sanatate reprezinta solutia optima de acoperire a lor.

Sistemul de decontare directa intre asigurator si furnizorii de servicii medicale te scuteste de grija platilor informale in sistemul public si de achitarea costurilor aferente serviciilor medicale accesate in sitem privat.

Decizia de a contracta o asigurare de sanatate necesita informare si analiza. Alegeti solutiile potrivite pentru protectia sanatatii dumneavoastra si a celor dragi. Alegeti sanatatea, pentru ca e mai buna decat toate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”